Gå til sidens hovedinnhold

Nidaros kommer til ditt nabolag

– Vi tror folk har lyst til å lese mer om både sitt eget lokalmiljø, og også få et inntrykk av hvordan det er å bo i andre bydeler gjennom å lese relevant lokaljournalistikk, sier prosjektleder og journalist Marthe Svendsen.

«Der du bor» er en ny satsing fra Nidaros. Fremover skal vi besøke samtlige postnummer i Trondheim, og kommer til ditt nabolag.

– Det er folkene i alle de unike bydelene i Trondheim som utgjør byen vi alle elsker, og vi gleder oss til å møte dere - og lytte til dere. Vi ønsker å være i øyehøyde med dere, og møte dere der dere er. Dermed vil vi komme med en oppfordring til dere alle om å sende inn tips til oss på hva du vil lese om på ditt postnummer, sier ansvarlig redaktør Vanja S. Holst.

Denne uka besøkte Nidaros-journalist Thomas Tangen 7058 Jakobsli. Resultatet blir publisert fortløpende på Nidaros fra mandag 8. februar.

– Jeg synes det er givende å komme ut i bydelen å møte så engasjerte og hyggelige folk, sier Tangen etter den første uka på farten.

Vi møter deg der du bor

Det er Nidaros' egen duo Jenny Westrum-Rein og Marthe Svendsen som har stått i bresjen for prosjektet.

– Som lokalavis har vi et ansvar for å være tett på folk der de bor og ferdes i Trondheim. De gode sakene og historiene ser vi ikke fra kontorvinduet i Midtbyen - de finnes hos trondhjemmerne selv, enten det er på Heimdal, Ranheim eller Byneset. Gjennom denne satsninga skal vi ta tempen på hva som rører seg i Trondheim, og møte deg der du bor, sier Jenny.

Marthe, som er vokst opp i Fossegrenda, sier hun alltid blir engasjert når hun leser om bydelen.

– Vi tror folk har lyst til å lese mer om både sitt eget lokalmiljø, og også få et inntrykk av hvordan det er å bo i andre bydeler gjennom å lese relevant lokaljournalistikk. I voksen alder har jeg innsett at det er flere av bydelene i Trondheim jeg faktisk ikke kjenner godt nok, og det mistenker jeg at jeg deler med flere av byens innbyggere. Jeg gleder meg derfor ekstra mye til å bli bedre kjent med bydeler som Flatåsen, Persaunet og Vikåsen.

Prosjektet vil fortsette til Nidaros-redaksjonen har vært innom alle postnumre i hele Trondheim, og i neste uke står et nytt område for tur.

Har du tips fra ditt område? Ring oss på 46890052, send epost til tips@nidaros.no, eller benytt deg av skjemaet her..

Vi ses!

Kommentarer til denne saken