NFF ber hele toppfotballen om å gå i karantene

Sarpsborg 20201025. 
Sarpsborg 08s Jonathan Lindseth og Rosenborgs Kristoffer Zachariassen i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Rosenborg på Sarpsborg stadion.
Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sarpsborg 20201025. Sarpsborg 08s Jonathan Lindseth og Rosenborgs Kristoffer Zachariassen i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Rosenborg på Sarpsborg stadion. Foto: Christoffer Andersen / NTB Foto:

Av

Norges Fotballforbund tar ytterligere grep for å beskytte toppfotballen best mulig mot smittesituasjonen.

DEL

På sine nettsider opplyser forbundet at det på det sterkeste anbefaler at spillere og støtteapparat i norsk toppfotball umiddelbart «går i karantene som ligner fritidskarantene».

Det betyr at skole og jobb er tillatt, og at man kan hente og levere barn på skole og i barnehage. Utover det skal spillerne oppholde seg i eget hjem eller på annet egnet oppholdssted.

De «kan kun oppholde seg utenfor hjemmet eller oppholdsstedet hvis de kan unngå nærkontakt med andre som de ikke bor sammen med».

NFFs beslutning er fattet i samråd med interessegrupperinger og medisinsk råd. Innstrammingene gjelder i første omgang fram til 22. november.

– Klubbene og spillerne har vært flinke til å følge smittevernreglene underveis, og vi føler at vi fortsatt har kontroll, men vi tar ingen sjanser nå. Med disse tiltakene får vi enda bedre kontroll, sier leder Nils Fisketjønn i NFFs konkurranseavdeling.

Spillere og støtteapparat i toppfotballen kan som hovedregel ikke bruke offentlig transport. Dersom det ikke finnes andre alternativer, kan en gjøre nødvendige ærender i butikk eller apotek. Da skal man bruke munnbind og holde god avstand til andre.

Norsk toppfotball omfatter Eliteserien, 1. divisjon og 2. divisjon for menn samt Toppserien og 1. divisjon kvinner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken