Nå kan det gå mot kamp likevel, til tross for at Nidaros skrev tidligere i uken at kampen ikke kom til å bli gjennomført. Det bekrefter Utleira-leder Torgeir Kråkenes til Nidaros.

– Etter mye fram og tilbake ser det ut til at det kan gå mot hjemmekamp likevel, forteller han.

Rotete prosess

Kampen er i utgangspunktet satt til 28. november i Utleirahallen. Oppgjøret mot nederlandske Hovocubo vil bli sendt direkte på Nidaros, hvis kampen går som planlagt.

– Vi ble mandag kontaktet av NFF som ønsket at vi skulle trekke laget fra årets utgave av UEFA Futsal Champions League. Vi kommuniserte at vi kunne støtte beslutningen, dersom det framgikk klart overfor UEFA og omverdenen at dette var etter instruks fra NFF, og ikke etter eget ønske, forteller Kråkenes og fortsetter:

– Etter en litt rotete prosess, der vi selv bidro betydelig til forvirringen, kom det imidlertid fram at NFF ikke kom til å beordre oss til å trekke laget, og at vi selv måtte trekke laget fra turneringen.

Utleira futsal har etter samtaler med kommuneoverlegen fått bekreftet at arrangementet kan avholdes innenfor gjeldende regler.

At Utleira ikke trekker seg fra turneringen, betyr ikke nødvendigvis at kampen vil bli gjennomført. Det hersker fortsatt tvil om motstanderen vil reise nordover som planlagt.

Opp til motstanderen

Motstander Hovocubo vil i henhold til UEFA-protokollen testes dagen før avreise i Nederland, testes ved ankomst flyplass, og ellers holdes skjermet i egen etasje på hotellet under hele oppholdet.

– Hvis samtlige tester negativt ved ankomst kan laget forlate hotellet for trening fredag og kamp lørdag, før de etter planen forlater landet søndag, sier Kråkenes.

Ved positiv test hos et av medlemmene i delegasjonen vil kampen avlyses, de(n) smittede vil holdes i isolasjon, mens de øvrige havner i nærkontaktkarantene, og en eventuell hjemreise før 10 dager er gått må avklares med kommuneoverlegen.

– Vår intensjon er derfor at kampen gjennomføres som planlagt lørdag 28. november. Det er nå opp til motstander om de er villige til å ta den særnorske risikoen med tanke på eventuell isolasjon og karantene ved eventuell positiv test ved ankomst, sier Utleira-lederen.