Innføringen av Helseplattformen, det nye felles journalsystemet for helseforetakene og kommunene i Midt-Norge, ble natt til lørdag tatt i bruk på St. Olavs.

Demonstrerer mot helseplattformen: – Stopp hele innføringa

I forkant av innføringa møtte 300 personer opp i demonstrasjonstog for å få stoppet journalsystemet, mens det fra flere hold har vært høylytte protester mot Helseplattformen.

– Gikk etter planen

Blant annet har journalsystemet møtt hard motstand fra fagfolk på St. Olavs.

Sykehusdirektør Grethe Aasved sier i en pressemelding at hun er lettet over at journalsystemet nå er innført.

– Overgangen gikk etter planen. Som forventet er det noen utfordringer, og disse løses fortløpende. Ansatte har gjort en fantastisk innsats med å gjøre seg klar for å ta i bruk det nye systemet. Jeg er lettet over at vi nå har kommet oss over på den andre siden, sier sykehusdirektør Grethe Aasved.

Hun forteller at sykehuset har satt inn ekstra support for å sikre hjelp den første tiden.

– Nå er vi over i en ny fase der vi endelig kan få ta i bruk et system vi hittil bare har øvd i. Nå skal vi høste erfaringer og sørge for at systemet optimaliseres videre. Vi må regne med at vi oppdager feil med systemet den første tiden, og vi har satt inn ekstra support for å sikre hjelp til ansatte og feilretting, sier sykehusdirektøren.

Mulig behandling på andre sykehus

Hun forsikrer om at sykehuset har robuste rutiner som sikrer at pasientene får trygg og god behandling dersom det oppstår uventede problemer.

– Kompetansen hos våre dyktige medarbeidere er heldigvis ikke avhengig av et journalsystem, sier sykehusdirektør Grethe Aasved.

St. Olavs må nå utsette noe planlagt aktivitet, som ifølge sykehuset kan vente til i midten av desember.

Sykehuset informerer også om at det i en periode etter implementeringen kan være aktuelt at noen pasienter som trenger øyeblikkelig hjelp, får behandling ved andre sykehuset.

St. Olav skriver også at pasienter som blir berørt at utsettelse og endringer, blir kontaktet av sykehuset.