Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal det hølje ned

Himmelen skal åpne seg over Trondheim.

«De neste dagene er det mange som kan finne frem paraply og støvler», skriver meteorologene på Twitter.

Statsmeteorolog Anne-Mette Olsen ved Meteorologisk institutt bekrefter at dette også gjelder trondhjemmere.

For i løpet av fredag er det en nedbørsfront som skal komme gjennom fylket.

– Det kommer et stykke ut på dagen i morgen, men allerede i dag kan det bli høye skyer over Trondheim. Det blir ikke noe sol fra skyfri himmel i ettermiddag, men jeg tror dere slipper unna nedbøren i dag.

Regnet treffer Trondheim

Når fredagen kommer derimot, så vil regnet treffe Trondheim.

– Det kommer en del nedbør. En signifikant mengde. Men det som kanskje er greit å være obs på, er at i forkant av denne fronten, så kan det dukke opp en del byger med torden, sier Olsen.

Sammen med bygene vil også temperaturene gjøre et fall og man kan både lørdag og søndag ende opp med temperaturer på 12 grader.

Lørdag og søndag blir det mer spredt nedbør, men også gløtt av sol. Søndag ettermiddag og kveld er det ventet at nedbøren skal komme mer sammenhengende igjen.

– Det blir nok en periode nå med nedbør i Trondheim, men det kommer litt godt med også. Det har vært tørt ganske lenge nå, jeg tror kanskje vi trenger nedbøren, sier meteorologen.

For tiden er det et aktivt farevarsel som gjelder for Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag: Skogbrannfare.

– Vi vil følge med. Fredag vil det komme nok nedbør til at det ikke er skogbrannfare mer, men det spørs om det holder seg tørt lenge og vi er fortsatt usikre på hvor mye vi bør redusere farevarselet.

Kommentarer til denne saken