Det melder Trondheim kommune i en pressemelding fredag.

Barn i alderen 5–11 år har svært lav sannsynlighet for å bli innlagt sykehus på grunn av covid-19 infeksjon, også de med alvorlig grunnsykdom. Enkelte barn med alvorlig grunnsykdom kan likevel ha nytte av den beskyttelsen koronavaksinen gir, og det kan også bidra til at de lettere kan delta på skole og fritidsaktiviteter.

Tilbudet vil gjelde en liten gruppe med barn som har svært alvorlig sykdom fra før, som de med kreft, organtransplanterte, alvorlig immunsvikt, alvorlige og komplekse nevrologiske sykdommer eller medfødte syndromer, skriver kommunen i meldingen.

Det er BioNTech/Pfizer-vaksinen som vil bli brukt. Barna vil få en vaksinedose som er beregnet for barn. Denne vaksinedosen har 1/3 styrke av den som gis til voksne og ungdom over 12 år, opplyser kommunen.

Er du usikker på om barnet ditt er i denne gruppen eller har spørsmål, kan du kontakte fastlegen til barnet eller legen der barnet får behandling og oppfølging på sykehuset.

Trondheim kommune og noen andre utvalgte kommuner i Trøndelag er gitt i oppgave å vaksinere barn i alderen 5- 11 år med alvorlig grunnsykdom. I tillegg til Trondheim er dette Nærøysund, Namsos, Steinkjer, Levanger, Stjørdal, Ørland, Orkland, Oppdal og Røros.

Trondheim kommune gir tilbud til barn i målgruppen fra Malvik, Melhus og Midtre Gauldal.