Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer cruiseturister til Trondheim

Torsdag 19. august ventes cruiseskipet World Voyager å legge til kai i Trondheim. Det blir Trondheims første cruisebesøk siden mars 2020, skriver Trondheim havn på egne nettsider.

Siden regjeringen stengte ned landet 12. mars 2020, har 218 planlagte cruiseanløp til Trondheim blitt kansellert, hvorav 124 i 2021 og 94 i 2020.

– Det er under strenge forutsetninger fra myndighetene at cruiseskipene i dag kan komme tilbake til norske havner. Dette er et steg mot normalisering av samfunnet, forteller Maria Kühnl Undheim, cruisekoordinator i Trondheim Havn, til eget nettsted.

Trondheim havn forventer fem anløp i løpet av august og september, ifølge deres oversikt over anløp.

Trondheim havn skriver at de det siste året har samarbeidet med kommuneoverlegen i Trondheim kommune om å etablere en mottaksplan for å ivareta smittevern og smittesporing når cruisetrafikken kommer tilbake.

– Cruisenæringen er den mest kontrollerte formen for reiseliv, også før pandemien. Det er ingen reisende om bord som ikke er gjort rede for – det er et viktig og godt utgangspunkt når rederiene innfører smitteverntiltak i tillegg. Med strenge smittevernsprotokoller, oversikt over de reisendes bevegelser og muligheter for å teste og behandle om bord, har cruiseoperatørene de beste forutsetninger for å bidra til en ansvarlig oppstart av internasjonal sjøturisme, siteres Kühnl Undheim på.

Kommentarer til denne saken