Forrige uke undersøkte Trondheim bydrift et tips om kloakklekkasje i Ilsvikøra. Feilkoblinger på bygg viste seg å være årsaken.

– Det er altså ikke en lekkasje, men det medfører at det kan komme litt kloakk i sjøen når det er flo, sa vaktleder hos bydrift til Nidaros forrige mandag.

Like etter gikk bydrift ut og frarådet bading i vannet ved Ilsvikøra.

– Det er ikke forsvarlig å bade der nå. Folk kan bli syke, advarte bydriftssjef Per Øystein Karlsen til Nidaros forrige tirsdag.

Fine prøver

Miljøenhetens nyeste badeprøver er godt nytt.

– Prøvene i Ilsvika var fine, så skiltet med «Bading frarådes» blir fjernet i løpet av dagen, opplyser Runde Berg i Miljøenheten onsdag ettermiddag.

Vannprøver fra mandag viste også gode resultater. Likevel avventet Trondheim bydrift med å åpne badeplassen på bakgrunn av mye nedbør. Nå er det derimot bare å bade på Ilsvikøra igjen, ifølge Miljøenheten.

Midlertidig løsning

Det er de som står bak boligoppføringene, eller deres rørleggere, som er ansvarlige for feilkoblingene som har ført til kloakkutslipp i sjøen. De har fått pålegg om å rette opp feilen av Trondheim bydrift.

I mellomtiden er det gjort en midlertidig løsning slik at kloakk ikke renner ut i sjøen.

– Den midlertidige løsningen vil være der inntil feilen er rettet, skriver bydriftssjef Per Øystein Karlsen i en tekstmelding til Nidaros.