Da blyglassarbeider Elisabeth Voss Sinnerud ved Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider (NDR) i fjor sommer kom på ideen med å skape om barnetegninger til glassmalerier, fikk hun hjelp av førsteklassingene på Lade skole.

Hun ønsket å gi barn innblikk i håndverksfaget, og samtidig bruke barnas skaperevne og fantasi som grunnlag for et unikt glassmaleri, heter det i en pressemelding fra NDR.

Elevene fra Lade laget 116 tegninger inspirert av de mange steinskulpturene som finnes overalt på Nidarosdomen. Det resulterte i fantasifigurer som vampyr-dinosaurer og monstersnegler.

– Jeg ble utrolig inspirert av alle de flotte tegningene. Det har vært veldig artig å overføre barnas tegninger til glassbiter, sier Sinnerud.

Sinnerud og hennes kollega Ståle Gjersvold overførte 73 av disse tegningene til glass ved hjelp av sandblåsing og glassmaling. Deretter har de satt sammen de forskjellige glassbitene med blysprosser til et glassmalerifelt.

Glassmaleriet er akkurat ferdigstilt, og står nå utstilt inne i Nidarosdomen. Lade-elevene, som nå har blitt andreklassinger, får ta med familiene sine for å se på kunstverket nå i vinterferien.

– Jeg er spent på om elevene synes jeg har klart å formidle de fantastiske figurene deres i glassmaleriet, sier Sinnerud.

Les også

Han har fulgt generasjoner av unge trondhjemmere: – Det hender det kommer noen bort når jeg er ute og handler