Nå får barna fortelle Hareide hvordan trafikken bør bli

Samferdselsminister Knut Arild Hareide lar barna komme med sine forslag til hvordan trafikken bør bli i framtiden.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide lar barna komme med sine forslag til hvordan trafikken bør bli i framtiden. Foto:

Alle barn opp til og med 7. trinn kan sette preg på Barnas transportplan.

DEL

Barnas transportplan er en viktig del av Nasjonal transportplan som skal behandles av Stortinget våren 2021.

– Nå kan alle barn være med å fortelle statsråden for trafikk og veier hvordan dere ønsker at trafikken skal fungere framover. Det handler ikke bare om å bygge nye veier, men også om hvordan vi oppfører oss i trafikken og ikke minst hva som er viktig for barn å lære for å bli trygge trafikanter, sier opplæringssjef i Trygg Trafikk, Ragnhild Meisfjord i en pressemelding.

Barna kan selv velge om de vil sende inn en kort tekst eller en tegning. Noen tegninger og tekster vil bli valgt ut og vist fram i planen. Det er Trygg Trafikk som gjennomfører konkurransen. Siste frist for å delta er 1. juli.

Får treffe Hareide

Det vil trekkes ut fire vinnere som vil få sykler og sykkelhjelm som premie og i tillegg få møte sjefen for trafikken, nemlig samferdselsminister Knut Arild Hareide.

– Barn og unge er både dagens og framtidens trafikanter. Vi må tenke på deres behov og interesser når vi planlegger framtidens trafikk og transportsystem. Trygge skoleveier, transport som ikke forurenser og transporttilbud som gjør det enkelt for barn og unge å klare seg selv i størst mulig grad – det er eksempler på ting som jeg tror er viktig for at barn og unge skal føle seg trygge og ivaretatt. Barnas transportplan skal bidra til trygge og aktive trafikanter og medborgere. Tekstene og tegningene vi får inn, vil hjelpe oss å se verden fra barn og unges perspektiv, sier samferdselsminister i en pressemelding.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken