Under tirsdagens formannskapsmøte vedtok politikerne å godkjenne salget av Klostergata 26, som har vært mye omdiskutert etter at LNT Utleie kjøpte eiendommen, som ligger rett ved Studentersamfunnet.

Dette ble enstemmig vedtatt.

Fryktet klager

I februar ble det vedtatt at salget av Klostergata 26 a og b skulle opp til politisk behandling på bakgrunn av klager rundt kjøpet.

Etter at LNT Utleie kjøpte huset i Klostergata 26 a og b, har det skapt mange reaksjoner fra husets nærmeste nabo - nemlig Studentersamfundet.

For mens LNT utleie har ønsket å bruke huset til boligformål, har Fredrik Akre, leder i Studentersamfundet , sagt at han frykter at det vil føre til konflikter og mange naboklager fra beboere i Klostergata 26.

I lengre tid har tomannsboligen, som har to leiligheter på 75 kvadratmeter, stått ubebodd.

Tirsdag konkluderte politikerne i Trondheim med at salget skulle gjennomføres.

Ville fullføre salget

Studentersamfundet har selv ønsket å kjøpe Klostergata 26 fra kommunen, men endte til slutt med å legge inn et bud på 50 000 kroner under LNT Utleies bud på 7,05 millioner kroner, som var 640. 000 under prisantydning.

– Det kunne blitt brukt til alt fra en helsestasjon eller et aktivitetshus, eller noe i regi av NTNU. Samfundet har stort behov for lokaler mens vi bygger nybygg, har Samfundet-leder Fredrik Akre tidligere sagt til Nidaros.

Kommunedirektør Morten Wolden har derimot stått fast på at han ville fullføre salget av eiendommen i Klostergata.

– Når man kjøper en bolig ved Studentersamfundet, så tror jeg man vet at man kjøper bolig ved siden av et sted der det er aktivitet hver dag og kveld, sa han til Nidaros i starten av februar.