– Vi har visst om det i et par ukers tid, men har ikke fått lov til å gå ut med noe. Han skulle ha en koordinert uttalelse til pressen verden over, sier konsertarrangør Kristian Digre.

I juni, etter at superstjernen hadde satt i gang sin Justice World Tour, ble det kjent at han måtte avlyse konserter i Toronto, New York og Philadelphia.

Årsaken er at han fikk påvist Ramsay Hunt syndrom, et virus som angriper nerven i øret og ansiktet til artisten. Det fortalte han selv om i en video på Instagram. Syndromet har gjort at deler av ansiktet til Bieber ble lammet.

– Det første jeg gjorde, var å lese meg opp på sykdommen. Jeg fant da ut at hvis man får rask behandling, tar det normalt tre uker å bli helt frisk, sier Digre.

Ble varslet samtidig som fans

Arrangøren fikk ingen varsel i forkant av Biebers annonsering på Instagram, og fant derfor ut av det samtidig som fans over hele verden.

– Vi fikk raskt oppdatering fra managementet, og etter hvert beskjed om at ting ser veldig bra ut, sier Digre.

Han er nå glad og lettet over å kunne gå ut med en bekreftelse på at konserten i Trondheim gjennomføres som planlagt.

– Det er en utrolig stor lettelse. Vi har hatt mange som har tatt kontakt med oss og både vært bekymret og nysgjerrige på om det blir konsert, sier han.

Etter to år med covid og mange dårlige konsertnyheter, tenkte han en stund at det bare var dette som manglet nå, at artisten ble syk når de endelig var i gang.

– Nå er det bekreftet at alt er bra med artisten, alt går som planlagt, og vi forventer et heftig show. Det er også bekreftet at de avlyste konsertene i USA og Canada vil bli satt opp på nytt, sier Digre.

Har lagt ut ekstrabilletter

Selv om det har vært usikkerhet knyttet til artistens helse, har arrangører fortsatt planlegginga som før.

– Det er en så stor konsert og ny arena, så det er klart at vi ikke har kunnet pause planlegginga. Forberedelsene og tilpasningene på Leangen har gått som planlagt.

Scenen veier 100 tonn, og det samme gjør alt det som skal inn på scenen, forteller Digre. Entreprenører har derfor vært inne og gjort grunnarbeid for at det skal tåle 200 tonn.

– Vi er i rute, og alt skal være klappet og klart til å ta imot over 40.000 besøkende den 7. august.

I tillegg har Digre en ekstra god nyhet for dem som ikke rakk å sikre seg billett før de ble revet bort i fjor høst:

– Vi har lagt ut 4.000 ekstrabilletter. Mesteparten er solgt, men det er fremdeles noen igjen for de som vil få med seg tidenes største konsert i Trondheim.