Nå blir Premier League mye dyrere. Reaksjonene hagler: – Drøyt

Av

Fremover blir det dyrere å se Premier League, bekrefter TV 2.

DEL

Nettavisen: Canal Digital sendte mandag ut en mail til kundene sine om at TV 2 Sport Premium-abonnementet deres nå blir kraftig oppjustert i pris - fra 499 kroner per måned til 699. TV-distributøren begrunnet dette med at TV 2 har økt sin veiledende pris til dem, som følge av økte rettighetskostnader.

Prisøkningen gjelder fra 1. november.

Nettavisen har mandag kveld tatt kontakt med Jan-Petter Dahl, pressesjef i TV 2, for å få svar på hva dette vil ha å si for Sumo-kunder. Han svarer følgende:

– TV 2 Sumo kommer på bakgrunn av økte rettighetskostnader også til å måtte øke prisene på Premier League-pakken, men hvor mye har vi ennå ikke tatt endelig stilling til. Kundene vil selvsagt få beskjed først, og god tid i forkant av en prisøkning, skriver pressesjefen.

Canal Digital har i likhet med både Telia (tidligere Get) og RiksTV tidligere satt prisen for TV 2 Premium Sport til 499 kroner. Mye tyder dermed på at kunder hos disse selskapene også kan forvente seg en prisøkning.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg:

– Som kunde hos oss har du ingen bindingstid på TV 2 Sport Premium, og kan når som helst endre abonnementet på Min Side. Der kan du enkelt endre på abonnementet ditt eller finne alternative sportspakker, så du fortsatt får med deg store idrettsøyeblikk utover høsten og vinteren, står det i mailen Canal Digital har sendt ut til sine kunder.

Forrige gang Premier League ble dyrere for nordmenn var i oktober 2019. Da var økningen på 50 kroner. TV 2 hadde året før sikret seg rettighetene fra sommeren 2019 til sommeren 2022.

På spørsmål fra Nettavisen om hvordan kanalen begrunner prisstigningen midt i en rettighetsperiode svarer Dahl følgende:

– Vi forsøker å minimere prisøkninger og valgte derfor å ikke ta ut hele økningen i fjor, sier Dahl.

Hvis man er Sumo-kunde, og ønsker å sikre seg den nåværende prisen i ett år fremover så finnes det en løsning:

– Det er fullt mulig å kjøpe årsabonnement på TV 2 Sumo, ja. Det koster 4490 kroner for «Premier League og Sport» og 4790 kroner for «Total», opplyser Dahl til Nettavisen.

Dahl forklarer til VG at rettighetene går opp på grunn av høy interesse i Norge:

– Engelsk fotball er veldig populært i Norge, og derfor er det knallhard konkurranse om å få tak i rettighetene. Det er grunnen til at det koster mer å kjøpe Premier League-rettighetene for det norske markedet enn for eksempel i de andre nordiske landene. Det gjenspeiles også i prisen som kundene må betale. Rettighetsprisene varierer veldig mye mellom ulike land. Det er høy fotballinteresse og sterk konkurranse i det norske markedet, forteller Dahl til avisen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken