Gå til sidens hovedinnhold

Moren gråt da Rugile fikk den uventede beskjeden: – Det er helt magisk

Rugile Rulyte våknet opp til en svært så overraskende beskjed tirsdag morgen.

Rosenborg-keeperen ble nemlig tatt ut på landslaget for første gang. 19-åringen har vært andrekeeper bak Kristine Nøstmo det siste året, men har vikariert med hell da Nøstmo var satt ut med skade tidligere i sommer.

– Det er helt magisk. Jeg er kjempestolt over meg selv, forteller Rulyte over telefon til Nidaros.

Da RBK-kvinnene trente tirsdag formiddag på Skoglunden på Lerkendal, var det uten sisteskansen.

– Jeg tok vaksine i går, så jeg er litt smådårlig, sier hun, og legger til at hun er på bedringens vei.

– Et sjokk

Rulyte har hatt et mål om å komme med på A-landslaget siden hun startet å spille fotball. Men at det skulle skje allerede nå, hadde hun ikke trodd.

– Bare det at Kristine (Nøstmo) har vært skadet, og jeg har fått mulighet til å spille. Jeg har fått mulighet til å vise meg fram, og jeg er veldig fornøyd med mine prestasjoner den siste tiden, forteller Rulyte.

Hun beskriver uttaket som et sjokk, selv om hun visste at det kunne skje.

– Jeg så at jeg var med i bruttotroppen for en uke siden. Jeg har også vært i kontakt med landslagstrenerne, der jeg fikk vite at det var aktuelt at jeg kunne bli med, men jeg forventet det ikke.

– Det er stor kamp om plassene, og de andre keeperne har mye mer erfaring, og stått flere kamper enn meg. Det hele kom som et sjokk, forteller hun.

Velger Norge

Hun har tidligere blitt spurt om hun ønsker å representere det litauiske landslaget. Det har hun takket nei til, og nå forteller hun at hun vil representere Norge.

– Ja, det har jeg bestemt meg for. Jeg føler mer tilknytning til Norge enn til Litauen. Jeg føler mulighetene er større med Norge også, selv om Litauen har sagt at om jeg valgte de, så ville jeg stått med en gang, sier hun.

Det valget er foreldrene stolte over, etter at familien flyttet til Norge da hun var ti år gammel.

– Mamma gråt da jeg fikk beskjeden. Hele familien var veldig glade på mine vegne, sier hun.

– Hvordan tror du det blir å dra på samling?

– Jeg ser fram til det, og jeg forventer at det blir lærerikt. Bare det å få muligheten til å se hvordan det er, for det er mange gode spillere der, sier Rulyte.

For framtiden

Rulyte var ikke den eneste fra Rosenborg som ble tatt ut til VM-kvalifiseringskampene mot Armenia og Kosovo 16.- og 21. september.

Fra Rosenborg er Julie Blakstad, Synne Skinnes Hansen, Lisa-Marie Karlseng Utland og Emilie Bragstad med. Rosenborg er klubben sammen med Sandviken som har flest spillere med på landslaget.

– Det er en del som har vært med lenge, og noen unge som får muligheten. Det betyr at vi jobber veldig godt og at de kan utvikle seg hos oss. Vi liker at vi er godt representert på landslaget, forteller RBK-trener Steinar Lein.

Han syns det er ekstra gøy at Rugile Rulyte er tatt med for første gang.

– Nøstmo er Norges beste keeper, men hun har takket nei. Så har vi en ung og fremadstormende veldig lovende keeper, som da får muligheten. Det er for at de syns hun er veldig spennende. Hun har stått bra i Toppserien og er en keeper for framtiden, forteller Lein.

Kommentarer til denne saken