(Nettavisen): – Det er sterkt.

Slik beskriver Horneland sitt forhold til Teddy Moen som gikk bort tidligere denne uken.

Det var på fotballens festdag, 16. mai, at det ble kjent at generalsekretæren i Norsk trenerforening hadde gått bort, 58 år gammel, etter lang tids kreftsykdom.

For Horneland har Moen vært en god støttespiller gjennom trenerkarrieren.

– Teddy var en unik person. Han så alle og stilte veldig opp for andre, sier Horneland til Nettavisen.

Brann-treneren kan lørdag se frem til cupfinale på Ullevaal mot Lillestrøm, i en sesong der pilene fortsetter å peke oppover for både Horneland og klubben fra Bergen.

Moen tok Horneland i forsvar etter RBK-nedtur

Men det har ikke bare vært oppturer gjennom Hornelands karriere.

Etter gode år som trener i Haugesund fikk Horneland prøve lykken i Rosenborg i januar 2019. Det gikk ikke slik han hadde håpet og Brann-treneren har i etterkant fortalt at han mistet seg selv under oppholdet i Trondheim. Sommeren 2020 ble han enig med Rosenborg om å trekke seg fra jobben.

Én som aldri mistet troen på Horneland var Teddy Moen.

I trenerforeningens eget fagblad «Fotballtreneren» gikk Moen hardt ut mot Rosenborg og deres behandling av treneren fra Haugesund.

– Dette vitner dessverre om en klubb som er i utakt med sine egne verdier, forventningen i omgivelsene og som ikke innehar den tryggheten en fotballklubb bør ha, uttalte Moen etter Hornelands RBK-avgang.

Moen var imidlertid sterk i troen på at Horneland ville slå kraftig tilbake som trener.

– Med den kvaliteten og kapasiteten han har, håper vi å se han tilbake på sidelinjen igjen om ikke så lenge. Norsk fotball må ta vare på trenertyper som Eirik. Å miste en slik lovende trener, ville være et stort tap for norsk fotball, sa Moen sommeren 2020.

Moen tok farvel med Horneland

Tidligere denne uken døde Moen, men han rakk å få med seg oppturen til Horneland i Bergen og Brann.

For under Hornelands ledelse har Brann tatt poengrekord i OBOS-ligaen, fått en strålende start på årets sesong i Eliteserien og kvalifisert seg for cupfinalen.

Brann-treneren legger ikke skjul på at Moens støtte har varmet.

– Det er en leder av trenerforeningen som virkelig har sett de rundt seg. Han har støttet og stilt opp, sier Horneland.

Brann-treneren forteller at det var tungt å få beskjed om Moens bortgang, men var forberedt etter å ha hatt kontakt med 58-åringen kort tid før han døde. I meldingene prøvde Horneland å vise sin takknemlighet.

– Jeg har fått litt meldinger fra ham de siste 14 dagene, så man har skjønt at han har tatt litt farvel. Jeg har fått masse fine meldinger av ham og jeg har prøvd å rose ham tilbake.

– Han var en fantastisk person og han kommer til å bli savnet, forteller Horneland.