Meteorologens råd for kommende helg: – Hopp i havet

Martin Johnsrud Sundby hopper i en innsjø i Trondheim. Ikke akkurat havet, men meteorologen oppfordrer folk til å kjøle seg ned også kommende helg.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Martin Johnsrud Sundby hopper i en innsjø i Trondheim. Ikke akkurat havet, men meteorologen oppfordrer folk til å kjøle seg ned også kommende helg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto:

Etter en kjøligere (ikke kjølig) uke, kan temperaturene i Trondheim nå 30 grader igjen i helga.

DEL

På Twitter skryter Meteorologene om het St. Hans på Sørlandet. I Trondheim derimot, ligger det an til skyer og noen små byger.

– Morgendagen starter ganske bra, det er ventet litt mer skyer utover dagen og kanskje en bitteliten regndråpe. Stort sett blir det oppholdsvær, sier meteorolog Siri Wiberg ved Meteorologisk institutt.

Det er på kvelden den høyeste temperaturen kan komme. Mellom klokken 18 og 24 varsler yr.no opp mot 27 grader St. Hansaften.

– Trondheim er veldig var i forhold til vindretning, og utover kvelden ser det ut til at det kommer litt varmere luft, sier Wiberg.

Onsdag og torsdag er det duket for varierende vind og få skyer. Temperaturene ligger an til å bikke 20 grader med god margin også da.

Det er likevel ikke før fredag at temperaturene virkelig skal stige.

– Fredag ser veldig bra ut, men det kan komme ettermiddagsbyger og torden. Det er ustabilt i helga, men det ser ut som at varmlufta vil gi maks uttelling på temperaturene. Helga kan by på temperaturer opp mot 30 grader, sier Wiberg.

Godt nytt for de som ønsker mer av det gode.

For de som mot formodning er smålei varmen, har meteorologen kun ett råd til:

– Hopp i havet!

Til tross for småregn mandag, opprettholdes skogbrannfaren i hele Trøndelag. I indre deler av fylket er det også farevarsel for flom.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken