Meteorologens gladnyhet for 17. mai, er kanskje ikke så hyggelig likevel

En syklist på Angelltrøa i snøværet.

En syklist på Angelltrøa i snøværet. Foto:

DEL

Snøfallet skal fortsette fremover, og tidligere mandag omtalte Nidaros gult farevarsel på snøfall i Trondheim som skulle vare helt til tirsdag.

– Det må vi nok kanskje utvide. Det vil være en del nedbør de neste dagene, og det vil nok være hvitt, sa meteorolog Anne Solveig Andersen ved Meteorologisk institutt mandag formiddag.

Det er foreløpig ikke avgjort om farevarselet blir utvidet, men utsiktene for uka er fortsatt dystre, dersom man ikke er en tilhenger av det kalde hvite midt i mai.

– Det er mange byger i vente, sier vakthavende meteorolog Siri Wiberg til Nidaros mandag ettermiddag.

Snø eller regn?

Det er forventet en liten letning i været i løpet av torsdagen.

– Så fra fredagen av er det på an igjen med pålandsvind og bygninger. Det blir mer eller mindre snøbyger resten av uka og snø vil nok falle ganske langt ned. Det blir fortsatt kaldt også, så dersom det faller snø på natta, vil det nok ligge hvitt på bakken i morgentimene, sier Wiberg.

Gladnyheten, om det kan sies, kommer til helga.

– Til helga ser det ut til å være litt mindre kaldluft over Trondheim, så nedbøren vil kanskje komme som regn i Trondheim sentrum på 17. mai, sier Wiberg og ler litt.

– Det var kanskje ikke så hyggelig værmelding for 17. mai likevel.

Så mye har det snødd

Meteorologisk institutt har flere værstasjoner i Trondheim kommune. De registrerer hvor mye snø som har falt de siste 24 timene. Ifølge meteorolog Andersen, har det mandag vært trøbbel med å få inn værdata fra flere stasjoner, men av dem som har fungert – er dette fasit:

Saupstad: Seks centimeter.

Skistua: 16 centimeter.

Svarttjørnbekken: 42 centimeter

Sverresborg: Seks centimeter

Trondheim Voll: Tre centimeter

Artikkeltags

laster
Se kommentarer

Kommentarer til denne saken