Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologens dystre varsel: Grått, vått og ganske varmt

Artikkelen er over 1 år gammel

Det blir fortsatt grått og vått i Trondheim framover, men meteorologen kan avkrefte at vi er «nye Bergen».

Det skal bøtte ned i flere omganger gjennom helga og neste uke. Men lørdagen skal ikke bli verst.

– Det blir fralandsvind og noe sol først på dagen, men så kommer det et nytt lavtrykk med yr og regn på ettermiddagen og kvelden. Da blir det også en god del mer vind, selv om det ikke blir så voldsomt i Trondheim, sier vakthavende meteorlog Magni Svanevik til Nidaros.

Les også

Barnehagemor raser: – Prosessen har vært psykisk belastende

– Ganske varmt

Gjennom natten skal det bli en del nedbør. Det fortsetter inn mot morgenen. Så blir det noe lettere, før det blir en ny runde utover ettermiddagen og kvelden.

– Det blir vått, med en god del nedbør i Trondheim. Det blir også ganske varmt med tanke på årstiden, forteller Svanevik.

På kvelden slår et nytt lavtrykk inn. Meteorologisk institutt har på derfor sendt ut et farevarsel i Namdalen og Nordland som gjelder søndag kveld fram til mandag kveld. De mener at det lokalt i disse områdene kan komme mellom 70 og 100 millimeter nedbør på 24 timer.

Også Trondheim vil merke dette lavtrykket.

– Det vil regne en del i Trondheim også. Det blir enda varmere. Mandag kan vi få temperaturer på 8–9 grader, med en veldig høy snøgrense på nær 1000 meter. Det ser ikke ut til at det blir snø i Trondheim med det første, sier meteorologen.

Les også

Flere hundre av disse kan fortsatt være i bruk. Nå kan det bli dyrt å få de fjernet

Neste uke: Vått og grått

For også neste uke er tendensen i stor grad lik. Vått, grått og en del vind.

– Det er flere lavtrykk på vei innover. Det gir perioder med nedbør og vind fra sørvest og vest. Mandag blir den varmeste dagen, så blir det noe kaldere utover uka, sier hun.

– Er det slik å forstå at Trondheim er blitt det «nye Bergen»?

– Det kan jo virke sånn, men i Trondheim har vi så langt i januar målt 36 millimeter nedbør. I Bergen har vi målt 286 millimeter. Så dere er nok et stykke unna fortsatt.

Kommentarer til denne saken