– Akkurat nå er det et lavtrykk som snurrer over Trøndelag. Det ventes fremdeles snøbyger fram til utover ettermiddagen, rundt klokken 13 og 14. Da begynner nedbøren og avta, og da blir det stort sett oppholdsvær, forteller vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Susana Reuder.

Både politiet og Vegtrafikksentralen har meldt om krevende kjøreforhold. Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel som følge av snøværet.

– Farevarselet for snøen er knyttet til dette lavtrykket som har kommet sammen med vinden. Det skaper snøfokk, som kan gjøre det farlig å kjøre bil.

Hun forklarer at farevarselet hovedsakelig er knyttet til bilkjøring.

– Det kan føre til vanskelige kjøreforhold, og noen reiser vil ta lengre tid. Det er viktig at folk er forberedt, og lar bilen stå hvis de ikke er nødt til å bruke den.

Har du bilder eller tips fra snøværet?

Ring oss på 947 83 610, eller send mail til [email protected]

Helomvending

Uværet vil avta utover dagen ifølge meteorologen.

– Det ventes fremdeles snøbyger fram til utover ettermiddagen mellom klokken 13 og 14. Da begynner nedbøren og avta, og det vil bli stort sett oppholdsvær.

Med andre ord: Knallvær for de som ønsker å nyte dagen ute.

– Det blir en ganske grei søndag i Trondheim i perioder. Temperaturen vil ligge på minussiden store deler av dagen, men det vil være greit i sola, i alle fall, fortalte statsmeteorolog Martin Grønerud ved Meteorologisk institutt til Nidaros på lørdag.

Det er Reuder enig i.

– Solen kommer fram tidlig på ettermiddagen, og det vil bli fint å være ute da.

Mandagen vil trolig forløpe seg på samme måte, minus sola. Granerud varsler et jevnt og sammenhengende skydekke, kald morgen og så vidt på plussiden av temperaturmålere midt på dagen. Ingen bygevær er varslet.

Så skal Trondheim nok en gang gjennom et aldri så lite værskifte.

– Store deler av tirsdag vil det være stort sett opphold, mens på kvelden går det over til snø igjen. Snøværet vil vedvare også gjennom onsdagen og torsdagen, sier Grønerud.

Ifølge værvarslingstjenesten yr.no kan det komme bortimot 5,5 millimeter med snø onsdag.

– Det trenger ikke å komme så veldig mye snø, og føret vil være på samme nivå som nå så lenge nedbøren kommer som snø. Blir det plussgrader og regn på de snødekte veiene, så kan det jo fort bli veldig glatt, sier Granerød og påpeker at det kun er hypotetisk.

– Men slik jeg ser det ut ifra varselet, så kommer nedbøren i hovedsak som snø.

Les også

Stein sørger for at løypene i marka er knall: – Dette må jo bættre være bra