Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologene med farevarsel: – Vindkast opp mot 32 meter i sekundet

Artikkelen er over 1 år gammel

Farevarsel sendte fyrverkeriet i lufta fem timer før tiden.

Det tradisjonelle kommunale festfyrverkeriet som vanligvis sendes opp fra Festningen ved midnatt, ble i år sendt opp sammen med familiefyrverkeriet klokken 19.

– Værprognosene vi har fått fra vaktavende ved Meteorologisk institutt viser at det ikke, slik det ser ut nå, er forsvarlig å sende opp fyrverkeri kl 24.00. Sikkerhet er en veldig viktig faktor ved oppskyting av fyrverkeri og det er også bakgrunnen for avgjørelsen som er tatt, skrev rådgiver Merete Mauland i Trondheim bydrift i en pressemelding tirsdag.

Meteorologisk institutt har nemlig sendt ut gult farevarsel for Trøndelag fra natt til onsdag.

«Fra tidlig onsdag morgen ventes sørvestlig opp i liten til full storm 25 m/s på kysten, med kraftige vindkast på 28-32 m/s innover land. Sterkest vindkast ventes i kystnære områder. Minkende onsdag kveld», heter det i varselet

Utifra Yr.no sitt varsel for Trondheim det kommende døgnet, ser det ut til at det verste været ikke vil treffe Trondheim, men bildet fra Meteorologene på Twitter viser at vinden også vil treffe innover Trondheimsfjorden.

«Sørvest liten storm utsatte steder, på kysten periodevis full storm. Lokalt kraftige vindkast. Regn, lokalt mye nedbør nord for Trondheimsfjorden», skriver meteorologene videre.

Kommentarer til denne saken