Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen med oppløftende nyheter: Godværet kommer tilbake

– Typisk trøndervær beskriver mange som flere årstider på en dag, skiftende vær er typisk for Trøndelag, sier Anne Solveig Andersen. Ifølge henne vil været være typisk trøndersk i helga.

Det var tydelig at solen var etterlenget i Trondheim da den kom frem i starten av uka. Meteorolog Anne Solveig Andersen ved Meteorologisk institutt forteller hvordan været blir de neste dagene.

– I dag har det vært bygevær i Trondheim og nordvestlig retning på vinden. Skydekket skifter mellom lettskyet og oppholds og nedbør, men heldigvis er ikke det enorme mengder med regn i dag. Det verste regnet i løpet av døgnet kom i natt, forteller Andersen.

Skiftende vær og pålandsvind er typisk for Trøndelag, ifølge meteorologen. Hun forteller at været vil forbli skiftende ut lørdag.

– Det vil bli mer skyer enn gløtt av sol, så vi er heldige om det blir et solglimt på lørdag.

Litt bedre på søndag

På søndag skal været bli bedre, og søndagsturen kan gå som normalt.

– På søndag er det litt bedre. Da vil vinden dreie mer mot nordøst, en vindretning som er mer gunstig for Trøndelag.

I løpet av ettermiddagen kan det bli sol.

– Det vil bli gradvis oppholdsvær og lettere skydekke i løpet av søndag. Utover dagen kan det være mulig med litt sol, jeg håper dere slipper unna regnet på starten av dagen, sier Andersen.

Temperaturen vil stige

Ifølge meteorologen vil været på mandag være ganske likt som søndag.

– Hvis det blir sol på mandag så går det an å håpe på 15 grader i skyggen. Solen varmer også såpass godt nå, så selv om temperaturen ikke er veldig høy, vil det være lunt og godt om man finner seg en lur solflekk.

Hun legger til at det heldigvis ikke vil bli noe storm i Trondheim framover. Om Trondheim får et varm vår videre er fremdeles usikkert.

– April i fjor var veldig varm i hele landet, også kom en relativt kald mai. Vi vet aldri hva vi vår, men det ser i alle fall ut til at temperaturene vil stige litt fra mandag av.

Kommentarer til denne saken