Fra lenger sør i Europa er det nå i ferd med å bygge seg opp et høytrykk som også Trondheim vil nyte godt av. Best skal det bli i Sør-Norge, men ut fra det meteorolog Lars Arne Selberg sier bør det være liten grunn til å klage:

– Det er skikkelig varm luft på vei. Foreløpig kommer den virkelige varmen til Trondheim onsdag med muligheter for 20 grader og mer, mens dagen før (17. mai) kan man få over 15 grader.

Vil du møte oss på 17. mai?

Skal du eller dere gjøre noe spennende på 17. mai som Nidaros bør dekke? Ta kontakt med oss på 46 89 00 52, tips@nidaros.no eller skriv til oss på Facebook.

- Ganske sikker

Prognosene viser at det mandag 16. mai skal være overskyet, før det blir oppholdsvær med innslag av sol på den store dagen.

– Temperaturene skal høyt opp i hele Sør-Norge, og da er spørsmålet når det kommer opp til dere. Foreløpig ser det ut til å være onsdag, sier Selberg.

– Hvor sikker kan man være på disse prognosene?

– Jeg er ganske sikker, egentlig. Når det handler om vær kan det jo skje ting som fører til at det endrer seg, men i og med at prognosene har holdt på at det skal være fint de dagene ganske så lenge, så tror jeg det viser at det er veldig sannsynlig, sier Selberg.

- Da har dere maks uflaks

Og trekker inn et mulig skår i gleden:

– Jeg ser at det er en ørliten sjanse for noe nedbør, men da har dere maks uflaks. Det aller mest sannsynlige er helt klart lite skyer, masse sol og temperaturer over 15 grader.

– Hva med været før 17. mai da, denne uka?

– Det trenger vi ikke snakke om, kommer det humoristisk fra Selberg.

Før han oppsummerer kort:

– Da er det pluss minus ti grader, en del skyer og perioder med regn.