Politiet mener at Tirhas Tekle Kifllay (33) med all sannsynlighet ble drept hjemme hos seg selv, skriver politiet i en pressemelding torsdag.

«Vi venter fortsatt på endelig obduksjonsrapport, men av den foreløpige rapporten fremgår at dødsårsaken er stikk-, kutt, og skjæresår, sannsynligvis påført med kniv. Det er funnet blodspor med avdødes DNA i leiligheten. Politiet har beslaglagt flere kniver i leiligheten, og det pågår fortsatt undersøkelser med hensyn til å avklare om noen av disse kan ha blitt brukt i forbindelse med hendelsen», skriver politiet.

Det er videre funnet blodspor med avdødes DNA i siktedes bil. Politiet har også opplysninger som knytter siktedes telefon til funnstedet ved en anledning etter den 28. mars 2020.

Politiet har ikke gått ut med når de mener at Kifllay er fraktet til Trolla, eller når siktedes telefon skal ha vært ved funnstedet.

– Vi har ikke konkludert nok foreløpig på de spørsmålene. Det er ikke riktig å si at vi ikke har nok opplysninger om det, men det er ikke noe vi går ut med nå, sier politiadvokat Eli Nessimo til Nidaros.

Tidslinjen

Fredag 27. mars: Politiet vet at firebarnsmoren Tirhas Tekle Kifllay (33) var i live denne dagen.

Lørdag 28. mars, cirka kl. 08.00: Familiebilen, en VH-registrert Mitsubishi Outlander 2010-modell, skal ha kjørt fra Flatåsen mot Storlien og tilbake.

Lørdag 28. mars, usikkert tidspunkt: Politiet mener drepte Tirhas Tekle Kifllay ikke kan ha vært i live etter denne dagen.

Tirsdag 31. mars: Politiet blir kontaktet av dreptes ektemann. Han forklarer at han ikke har sett kona siden lørdag 28. mars. Han er i kontakt med politiet flere ganger etter dette.

Søndag 5. april: Et familiemedlem tar kontakt med politiet. Vedkommende melder Kifllay formelt savnet.

Tirsdag 7. april, kl. 11.58: Politiet får melding fra en som skal fiske, som har funnet 33-åringen død i en skråning ved fjorden i Trolla.

Tirsdag 7. april, kl. 22.15: Ektemannen blir pågrepet og siktet for forsettlig drap. Han nekter straffskyld.

Torsdag 9. april, kl. 12.00: Siktede fremstilles for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett. Han blir varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud, de første to i full isolasjon.

Sommeren 2020: Saken er ferdig etterforsket og oversendes Statsadvokaten for påtaleavgjørelse.

12. oktober: Rettssaken starter i Sør-Trøndelag tingrett.

Tror ikke barna har vært vitner

Etterforskningen tyder på at avdøde ikke var i live etter 28. mars 2020. Det gjenstår svar på noen undersøkelser politiet håper vil kunne bringe mer nøyaktig svar på når Kifllay døde.

Avdødes tre eldste barn, på 7, 11 og 15 år, ble avhørt av politiet skjærtorsdag. Det er ikke fremkommet opplysninger som tilsier at barna har vært vitne til hendelsen.

Barnas bistandsadvokat, Sigrun Dybvad, vil ikke si noe om barna har blitt avhørt flere ganger.

Siktede er far til 7-åringen, samt til et to år gammelt barn. De to eldste barna har en annen far, og er født utenfor Norge. 15-åringen var i barnevernets omsorg fra før, og barnevernet har etter pågripelsen av far tatt seg av alle de fire barna.

Barna ble onsdag informert om innholdet i pressemeldingen som politiet gikk ut med torsdag, av sin bistandsadvokat.

Politiet har ingen opplysninger som tyder på at andre personer har vært involvert.

Avdødes ektemann er siktet for drapet på Kifllay, og har vært i politiets varetekt siden dagen hun ble funnet. Han er avhørt av politiet til sammen seks ganger.

Han har hele tiden nektet straffskyld, og forklarer at han ikke har noen kjennskap til hva som har skjedd med avdøde.

– Han fastholder sin uskyld, sier hans forsvarer Kolbjørn Lium, som ellers ikke vil kommentere de enkelte teoriene politiet har i saken.

Siktede er foreholdt de sentrale funn fra etterforskingen.

Ber om varetekt frem til rettssak

Politiet er inne i en avsluttende fase av etterforskningen, men venter fremdeles noen svar på tekniske undersøkelser i saken.

Politiet vil nå be om rettens kjennelse for videre varetekt frem til hovedforhandling i saken, som er forhåndsberammet til 12. oktober 2020 i Sør-Trøndelag tingrett.

Begrunnelsen for videre fengsling er såkalt rettshåndhevelsesarrest. Denne formen for fengsling kan anvendes når noen er siktet for et lovbrudd som kan medføre straff av fengsel i 10 år eller mer, og det foreligger tilståelse eller andre forhold som i særlig grad styrker mistanken. Det skal videre ved vurderingen legges særlig vekt på om det er egnet til å støte allmennhetens rettsfølelse eller skape utrygghet dersom siktede er på frifot.

Siktede har samtykket til videre fengsling i fire uker, og han har samtykket til at begjæringen behandles skriftlig.

– Av ulike hensyn har man falt på den beslutningen. Et av de hensynene er det å møte i rettsmøte med den belastningen det er fra det offentlige og media. Varetektsfengsling må vurderes fortløpende. Det kan være endrede forhold, og etterforskningen er ikke ferdig, sier Lium.

Kjennelse ventes å foreligge i løpet av torsdag 4. juni 2020.