Saken mot mannen rullet opp da en fisker fant drepte Tirhas Tekle Kifllay i en skråning ved fjorden ved Trolla 7. april i år. Senere samme dag ble Kifllays ektemann pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Han har hele tiden nektet straffskyld. Han har tidligere sagt, via sin forsvarer Kolbjørn Lium, at han ikke har noe svar på hva som kan ha skjedd.

Politiet mener at Kifllay døde en gang enten på kvelden 27. mars, eller natt til lørdag 28. mars, ifølge tiltalen. Politiet vet at hun var i live 27. mars, og at hun ikke kan ha vært i live etter 28. mars.

Ektemannen kontaktet politiet 31. mars, der han forklarte at han ikke hadde sett kona på tre dager. Hun ble meldt formelt savnet av et annet familiemedlem søndag 5. april.

Fem dager i retten

Mandag starter rettssaken mot ham, og den skal gå i et lokale på Thon hotell Prinsen. Det er satt av fem dager til rettssaken, og det er statsadvokat Per Morten Schjetne som er aktor i saken.

Tiltalte skal selv forklare seg mandag, på rettens første dag. Tirsdag skal politi-vitner selv forklare seg om krimtekniske bevis, samt trafikkdata.

Politiet har tidligere sagt at de har trafikkdata som knytter tiltalte til funnstedet i Trolla.

Venner av fornærmede skal forklare seg onsdag, samt at det da skal spilles av et tilrettelagt avhør med det ene av parets barn.

Saken ble ferdig etterforsket i slutten av juli, mindre enn fire måneder etter at Kifllay ble funnet i fjæra.

Tiltalte har vært varetektsfengslet siden pågripelsen. Han har samtykket til varetektsfengslingen.

Tidslinjen

Fredag 27. mars: Politiet vet at firebarnsmoren Tirhas Tekle Kifllay (33) var i live denne dagen.

Lørdag 28. mars, cirka kl. 08.00: Familiebilen, en VH-registrert Mitsubishi Outlander 2010-modell, skal ha kjørt fra Flatåsen mot Storlien og tilbake.

Lørdag 28. mars, usikkert tidspunkt: Politiet mener drepte Tirhas Tekle Kifllay ikke kan ha vært i live etter denne dagen.

Tirsdag 31. mars: Politiet blir kontaktet av dreptes ektemann. Han forklarer at han ikke har sett kona siden lørdag 28. mars. Han er i kontakt med politiet flere ganger etter dette.

Søndag 5. april: Et familiemedlem tar kontakt med politiet. Vedkommende melder Kifllay formelt savnet.

Tirsdag 7. april, kl. 11.58: Politiet får melding fra en som skal fiske, som har funnet 33-åringen død i en skråning ved fjorden i Trolla.

Tirsdag 7. april, kl. 22.15: Ektemannen blir pågrepet og siktet for forsettlig drap. Han nekter straffskyld.

Torsdag 9. april, kl. 12.00: Siktede fremstilles for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett. Han blir varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud, de første to i full isolasjon.

Sommeren 2020: Saken er ferdig etterforsket og oversendes Statsadvokaten for påtaleavgjørelse.

12. oktober: Rettssaken starter i Sør-Trøndelag tingrett.

Fant blodspor i leiligheten

Det er funnet blodspor med avdødes DNA i leiligheten til paret, og det er beslaglagt flere kniver i leiligheten. I tiltalen heter det at ektemannen skal ha stukket Kifllay flere ganger med kniv halsen og høyre del av overkroppen i deres felles hjem.

Politiet mener hun døde av forblødning og sammenfall av høyre lunge.

Det er videre funnet blodspor med hennes DNA i bilen til tiltalte. Politiet har også opplysninger som knytter ham til funnstedet i Trolla.

Politiet har ikke gått ut med når de mener at Kifllay er fraktet til Trolla, eller når siktedes telefon skal ha vært ved funnstedet.

Kifllay kom til Norge som asylsøker i 2011. Hun har fire barn, der tiltalte er far til de to yngste.