Tre personer ble torsdag 9. februar funnet døde i en bolig i Trondheim. Dagen etter siktet politiet en av de tre avdøde, for drap på de to andre.

– Vi kan nå bekrefte at alle de tre involverte har skuddskader. Ifølge foreløpig obduksjonsrapport antas dødsårsaken til alle tre å være skuddskadene, sier Thomas Berg, påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt i en pressemelding torsdag.

– Det ble funnet en hagle på åstedet som politiet har beslaglagt. Dette våpenet er sendt til KRIPOS for analyse, fortsetter Berg.

– Politiet avventer flere rapporter og sakkyndigvurderinger fra KRIPOS, deriblant åstedstolkningen. Etterforskningen fortsetter og framover vil vi blant annet gjøre undersøkelser av elektroniske spor.

Mistenker haglen som drapsvåpen

Til Nidaros utdyper Berg at politiet har som teori at den nevnte haglen er drapsvåpenet.

– Det ble avfyrt flere skudd, men vi ønsker ikke å si hvor mange, sier han.

– Det er ikke bekreftet, men en teori. Haglen er sendt til Kripos for undersøkelser.


Haglen er ifølge Berg lovlig registrert på en av de avdøde, uten at han vil bekrefte hvem av dem.

Har dere gjort andre nyttige beslag for saken?

– Vi har gjort mange relevante beslag, men det er våpenet vi går ut og forteller om. Mer enn det ønsker vi ikke å si, svarer han og viser til teorien om at det er haglen som er drapsvåpenet.

Han sier også at den foreløpige obduksjonsrapporten foreløpig ikke har fastslått dødstidspunktet til de tre. Politiet har tidligere gått ut med kveld eller formiddag 8. februar som mulig dødstidspunkt.

Digitale og andre spor

I pressemeldingen står det at politiet fortsetter å etterforske blant annet elektroniske spor. Berg utdyper:

– Vi sjekker mobiltelefoner, datamaskiner og andre spor for å kartlegge hvem de har vært i kontakt med i forveien, hvor de har vært og kontakten med hverandre.

– Vi har gjort mange undersøkelser av elektroniske spor, og så langt mener vi at hovedhypotesen (Olaf Arnstad siktet for drapet på de to andre, journ.anm.) er mest sannsynlig. Det mest på bakgrunn av elektroniske og andre spor på åstedet, sier Berg.

Hva skjer videre for politiets del nå?

– Nå fortsetter etterforskningen framover med gjennomgang av spor og andre gjøremål. Vi venter også på rapporter fra Kripos.

Berg opplyser at Kripos per nå er ferdig i Trondheim og jobber videre fra Oslo.

Videre skriver politiet at analyseresultatene fra Kripos er ventet om cirka tre uker.

Patrick Arnstad og Pimpaporn Arnesen ble bisatt fra Vår Frues kirke onsdag.