Det varslede væromslaget har slått inn for fullt i helga. Temperaturene har holdt seg på plussiden, og mye av snøen som la seg i fjor, har begynt å smelte.

Det byr på problemer – i hovedsak for gående, ifølge Roger Hagestuen, avdelingsleder i bydrift.

– Vi har fått inn en del henvendelser om fortauene i Trondheim og har ute folk som strør og salter nå. De var også ute i natt, sier han.

– Vi tar tak i dette.

LES OGSÅ: Væromslag i vente: – Kan bli enda glattere

Han forteller at problemet har oppstått på grunn av væromslaget, og at det i hovedsak er kommet meldinger inn mandag morgen.

– Mildværet har ført til at snøen smelter og da får vi vann som renner over grusen. På natta fryser dette vannet, og det blir speilblankt.

– Er det noen områder i Trondheim som peker seg ut?

– Nei, ikke som jeg har oversikt over. Det er litt fordelt over hele byen.

Nidaros har også vært i kontakt med Vegtrafikksentralen mandag morgen. De har ikke fått meldinger om glatt føre på veiene rundt Trondheim.

Maskinhavari byr på problemer

Trondheim Idrett, park og friluftsliv melder på Facebook at de har problemer med å få strødd Ladestien fra Ringvebukta til Hansbakken på grunn av maskinhavari.

«Vi forsøker å løse dette, men det kan ta litt tid før det blir strødd. Det er glatt langs stien nå så vi anbefaler brodder i påvente av strøing», skriver de.

Enhetsleder for legevakta i Trondheim, Hilde Lisbeth Myhre, sier at de på legevakta også har merket at gangveiene i Trondheim er blitt glatte.

– Det har vært en liten økning og litt ekstra i dag i forhold til tidligere. Det har vært en del brudd på grunn av fall på isen, opplyser hun til Nidaros.

Hvor lenge skal det vare?

Og hvor lenge skal det være hålkeføre? Det ser ut til å vedvare i alle fall fram mot helga, ifølge meteorolog Steinar Skare ved Meteorologisk institutt.

– Det er nok mildvær som styrer de neste dagene. Dere har en vind fra sørøst som gjør at det fortsatt er mildt. Det blir oppholdsvær og perioder med sol, sier Skare.

På kvelden kan temperaturen gå ned mot null og noen knappe minusgrader. Snøsmeltingen fortsetter med andre ord, og vannet vil kunne fortsette å bli til is.

– Onsdag ventes det litt regn i Trondheim, og det blir nok snakk om sludd og snø i ganske høytliggende områder.

Det milde været kommer av et lavtrykk øst for Island og et høytrykk som ligger over vestlige deler av Russland.

Mot helga er det igjen ventet lavere temperaturer.