– Det var uaktuelt å gi seg. Jeg følte jeg hadde noe uoppgjort og hadde ambisjoner om å komme opp på samme nivå. Det var ikke noe tvil.

Det sa Magnus Blakstad i en lengre prat med Nidaros i vår. Lista over langtidsskader tok aldri slutt for den 27 år gamle midtbaneeleganten.

Så frustrerende for trønderske fotballfans, for Ranheim, for kameratene, for familien og for Blakstad selv.

Legger opp

Så frustrerende at han nå har bestemt seg for å legge opp. Det venstre kneet blir ikke bra.

Les også

Han skulle bli den neste stjernen fra Trondheim. Familien betød mye for Magnus (27) etter nedturene

– Det tøffeste er at du sitter med et håp om at du er ferdig med skader og at den endelig skal bli min tur til å lykkes. Jeg ville gi det et siste forsøk, men har funnet ut at det ikke går lengre. Dette er mitt valg, sier en emosjonell Blakstad til klubbens egne nettsider.

Han sier at det var en tøff beskjed å gi.

Bodø/Glimt ønsket ham

Før sesongen ga daværende hovedtrener Svein Maalen beskjed om at han skulle rendyrkes sentralt. Slik ble det aldri for Blakstad, som var blant de lovende spillerne på RBKs unge generasjon som feide storlag av banen i NextGen-series for ti år siden.

Blakstad jobbet seg tilbake fra skader og enkelte trønderske eksperter hvisket om at han kunne være Ole Selnæs sin erstatter da han forlot RBK for fransk fotball i 2015.

I stedet dro Blakstad for å signere for den nåværende storheten Bodø/Glimt. Nordlendingene endte derimot opp med å se at skadene kunne bli et problem. Det ble ikke kontrakt.

– Da det smalt igjen, da begynte jeg å tenke ... «nå skal det mye til at noen signerer meg». Det ville bli vanskelig å komme seg videre i karrieren, sa Blakstad i det store intervjuet med Nidaros.

Ble far

I august ble han derimot far til lille Emilie og hans IT-studier vil gi ham en fin jobb i framtiden.

– Jeg har mange andre ting i livet mitt som jeg nå ser fram til å ta tak i, sier Blakstad til ranheimfotball.no.

– Jeg sitter igjen med mange gode minner fra årene i Ranheim. Jeg har fått prøve meg i Eliteserien, vi har tatt flere skalper i cupen – spesielt husker jeg seieren over Rosenborg på Lerkendal, fortsetter Blakstad.