(Nettavisen): Sent i desember i fjor delte Tom Stræte Lagergren (32), bedre kjent som Matoma, en hyggelig nyhet på Instagram.

«En veldig spesiell jul», skrev han til en bildeserie som viste at han gikk ned på kne og fridde til kjæresten.

«På en snøfull vinterdag hvor vi overtok vår nye leilighet. JA til resten av livet med deg for alltid», la 32-åringen til.

Nå har den kjente 32-åringen vært forlovet med kjæresten gjennom åtte og et halvt år, Maren Gjertsen, i et drøyt halvår, men noe bryllup har de derimot ikke begynt å tenke på ennå.

– Vi vil egentlig bare være forlovet og nyte tiden før vi må stresse med bryllupsplaner, sier artisten da Nettavisen møter ham i forbindelse med «Hver gang vi møtes»-innspillingen.

Gifter seg i 2025

Selv om de ikke har begynt å planlegge noe særlig ennå, er bryllupsdatoen så godt som satt.

– Vi er innstilt på sommeren 2025, sier han.

– Så får vi se om det blir bryllup her hjemme i Norge eller i utlandet. Vi har jo et fantastisk feriested på Verdens Ende, så det hadde kanskje vært gøy om det var der. Men vi har også lekt litt med ideen om utlandet. Vi ser det an, legger han til.

Det forlovede paret har heller ikke tatt stilling til hvor stort eller lite bryllupet blir.

– Jeg vet bare at vi vil invitere våre nære og kjære til å feire kjærligheten. Men jeg liker ikke sånne veldig stivpyntede bryllup – jeg liker at det er litt jordnært og nedpå, deler han.

Måtte utsette frieriet

Som nevnt var det i desember at artisten gikk ned på kne, men overfor Nettavisen kan han imidlertid avsløre at planen i utgangspunktet var å fri til sin kjære Maren mye tidligere.

– Jeg hadde tenkt til å ta det for to og et halvt år siden, men det kom pandemien og satte en stopper for, ler han.

Videre forteller den verdenskjente 32-åringen at han egentlig hadde bestilt en flott tur til han og kjæresten Japan, der han hadde planer om å gjennomføre et romantisk frieri.

Turen lot seg imidlertid ikke gjøre, og frieriet ble da utsatt til julen 2022.

– Da flyttet vi fra Trondheim til Oslo, og det ble et nytt kapittel i livet. Da følte jeg det var rett, sier Matoma fornøyd.