«Hei! Jeg er relativt ny i Trondheim og har veldig lyst på nye bekjentskap og vennskap.(...)»

Dette postet Maria Lampe (28) på facebookgruppen «Hey Girl!» Trondheim mandag. Under et døgn senere hadde hun 37 svar på innlegget sitt.

- Klar for å møte nye

Lampe flyttet til Trondheim på grunn av kjæresten sin. Hun hadde tidligere hørt om Hey Girl!-gruppen på facebook, og hadde derfor bestemt seg før hun flyttet hit om å poste et innlegg i gruppen.

- Jeg kjenner veldig få her i Trondheim, så jeg visste at jeg måtte gjøre noe aktivt for å få venner, sier Lampe.

For fem måneder siden flyttet hun fra Stavanger til Trondheim. Så langt har hun tilbrakt mest tid med kjæresten sin og hans venner.

- Nå er jeg veldig klar for å møte andre folk også, sier hun.

- Overveldende

I innlegget skriver hun at hun liker å gå turer, gå på cafe, strikke og sy. Hun ønsker å bli kjent med andre likesinnede, som kanskje deler noen av de samme interessene.

- Responsen har vært overveldende. Det er overraskende mange som har svart. Så det virker som at det er flere i byen som ønsker å møte nye folk, sier Lampe.

Hun anslår at mellom 20 og 30 personer har vist interesse for å møte henne og bli kjent, så langt.

28-åringen ser først og fremst etter personer hun kan bli godt kjent med, fremfor halvveis bekjentskaper. Hun sier hun foretrekker å heller ha færre gode venner, enn mange halvgode.

- Det er jo det jeg ønsker meg, men jeg vet jo ikke om det blir klaff på første forsøk, sier Lampe.

Venneblinddate

Tirsdag skal alle som svarte på Lampes innlegg møtes, for første gang.

- Det er litt som å gå på tinderdate dette, ler Lampe.

Lampe er usikker på hvor mange som kommer til å møte opp, men basert på responsen tror hun det vil bli en del. Gruppen skal møtes på Solsiden for å gå tur.

Hun føler seg spent før venneblinddaten.

- Det er litt rart å møte masse nye folk, men samtidig har jeg forhåpninger også. Jeg håper jo at jeg treffer hyggelige folk og at det ikke bare blir med denne ene gangen, avslutter Lampe.