Mandag fikk hun den endelige bekreftelsen. Rosenborg Kvinners Maria Olsvik var nemlig å finne i landslagstrener Martin Sjögrens tropp til de kommende landskampene mot Polen og Belgia senere denne måneden.

– Det er veldig morsomt. Det viser vel at jeg har jobbet godt over tid og at man får som fortjent når man gjør det, smiler Olsvik i pressesonen etter at for anledningen, rosakledde Rosenborg, kjempet til seg tre viktige poeng mot Lillestrøm hjemme på Koteng Arena.

Dermed har det blitt opptur på opptur så langt for 27-åringen denne uken. Men selve bekreftelsen på at hun skulle på landslagsoppdrag fikk hun først da hun gikk inn på Facebook etter at troppen var offentliggjort.

– Plutselig var det flere som prøvde å nå meg. Jeg fikk masse meldinger og tenkte bare at «dette var da voldsomt til mas», forteller Olsvik med et glimt i øyet.

– Jeg visste jeg var med i bruttotroppen, men ble ikke oppringt eller noe før troppen ble offentliggjort. Jeg skjønte det først da jeg gikk inn på Facebook og så bildet av meg selv der på presentasjonen av troppen. Det er på sosiale medier man får med seg ting i dagens samfunn, ler Olsvik.

På Facebook

Hun er én av totalt fem RBK-spillere som er plukket ut i A-landslagstroppen. Julie Blakstad, Emilie Bragstad, Synne Skinnes Hansen og Lisa-Marie Karlseng Utland er også i troppen. Til tross for at hun er førstereis har Olsvik som mål å bite fra seg allerede fra første trening.

– Målet nå er å være offensiv i hodet og vise meg fram på trening sånn at jeg kanskje også får noen minutter i kamp, smiler Olsvik.

Men før hun reiser av gårde skal det legges ned en innsats for Rosenborg som kniver i toppen av Eliteserien. Onsdag tok RBK et langt steg mot å sikre seg andreplassen i serien etter at de slo LSK Kvinner, som ligger på tredjeplass, 2–1 hjemme på Lade.

– Det var en litt rotete kamp av oss, spesielt i førsteomgang. Det var nok ganske høyt spenningsnivå siden det står så mye på spill med tanke på sølv- og gullkamp. Vi ble nok litt preget av det, mener Olsvik.

– Vi fant mer tilbake til oss selv i andreomgang. Vi var uheldige som slapp inn 1-1, men selv om vi slapp inn hadde jeg hele tiden troa på at vi skulle ro det i land. På slutten burde vi hatt 3–1 også, fortsetter 27-åringen som selv startet kampen som venstreback, men ble byttet ut 20 minutter før slutt.

Har nærmest sikret sølvet

Seieren tar Rosenborg opp bare fire poeng bak serieleder Sandviken. Ned til Lillestrøm er det nå åtte poeng, og det med ni poeng igjen å spille for, dermed skal mye gå galt om det ikke blir minst sølv på Steinar Leins kvinner.

– Det var viktig med en seier her i dag. Vi styrte kampen og jeg synes vi skapte de fleste sjansene. Nå skal det mye til for at LSK kan ta oss igjen, forteller kaptein Mali Lilleås Næss.

Med bare tre kamper er det dog fortsatt teoretisk mulig for Rosenborg å ta igjen Sandviken på tabelltopp. Mye må riktig nok klaffe for at så skal skje. Likevel kommer det en klar advarsel fra Trøndelag i retning Vestlandet for dem som skulle tro at Rosenborg allerede har gitt opp gullet.

– Alt kan skje i fotball. Sandviken har fortsatt LSK igjen og det er ingen lag i Toppserien det bare er å valse over, sier Julie Blakstad før hun legger til:

– Men de er selvfølgelig i en veldig god posisjon.

Gir ikke opp gullet

Selv bidro 20-åringen sterkt til seieren onsdag ettermiddag. Etter at bortelaget hadde utlignet etter hvilen dukket venstrekanten opp i motstanderens boks, fikk kontroll på ballen og fyrte av gårde et skudd som gikk via et LSK-ben og i mål til 2–1.

– Jeg fikk god hjelp og vet vel knapt om det kan kalles mitt mål, men skyter man ikke så blir det heller ikke mål. Det var en jevn kamp der vi til slutt vippet marginene i vår favør. Så er det alltid godt å bidra med en scoring, smiler Blakstad lurt.

Allerede lørdag skal Rosenborg i aksjon igjen. Da er det Klepp som venter borte på Jæren.

– Kampene kommer fort så nå er det bare å komme seg hjem og slappe av, avslutter Blakstad.