COMET: 3

NIDAROS: 2

Etter en meget dramatisk kamp i Leangen Ishall på mandag, hvor Nidaros avgjorde i spilleforlengelsen var det klart for kamp fire i femkampsserien. Seier i Halden og saken var biff for trønderne. Comet spilte med andre ord med kniven på strupen, riktignok vel vitende om at de slo Nidaros 5–1 i egen storstue sist.

En Comet-seier ville bety at play-in-serien ville gå til kamp nummer fem i Trondheim førstkommende fredag for å avgjøre det hele.

Etter en blytung første periode så det ut til at Nidaros kunne kjempe seg tilbake, men manglende uttelling og frustrerende utvisningsminutter gjorde at Comet holdt unna. Nå venter det som blir en utrolig spennende avslutning i Leangen Ishall på fredag!

Høy temperatur og utklassing

Det hele startet bra for gjestene som tidlige fikk fem mot fire da en Comet-spiller fikk to minutter for slashing. Forrige kamps helt, Markus Persson, var skapende, men Comet kom seg helskinnet fra undertallsspillet.

Nidaros fortsatte å være skapende, men det var i andre enden det skulle smelle. Anders Poulsen broderte seg inn i gjestenes sone og la pucken på sølvfat til Arttu Niskakangas som enkelt satte inn 1–0 til Comet etter 06:43. Det ble første stikk i to marerittminutter for Nidaros, for etter 8:41 luktet Poulsen en retur og gjorde 2–0.

Nidaros hevet seg litt, men så ble Persson sendt i boksen for roughing. Der satte Niskakangas inn 3–0. 14:29 på klokka. Da vokste frustrasjonen seg voldsomt i Nidaros, og nå haglet både slag og stygge taklinger. Samtidig som Comet satte inn 4–0 (!) gikk Jordan George voldsomt inn en Comet-spiller. Dommerne måtte diskutere, og det hele endte med at George ble sendt i garderoben med 5 + 20 minutter for interference. Scoringen ble annullert. Altså fremdeles 3–0 på tavla, men Nidaros måtte klare seg fem minutter i undertall. Blytungt, men Nidaros klarte å ri av fem minutter i undertall. Det ga håp om en snuoperasjon. Første periode endte med 3–0.

Drømmestart på andre periode

Det håpet ble for alvor tent i starten på andre periode. Persson fyrte fra blålinja og Dominik Bogdziul styrte inn reduseringen til 1–3.

Comets David Nilsson provoserte på seg flere Nidaros-spillere i forrige oppgjør, og også onsdag lyktes han å hisse på seg noen av gjestene. I andre periode var det Sigve Bråten, men de ga seg etter litt håndgemeng. I stedet var det Håkon Vaglen som måtte i boksen for tripping. Nidaros sitt andre power play i perioden, men det resulterte ikke scoring. Nå hopet utvisningsmuligheten seg opp for Comet. Elias Antonsen fikk sine to minutter for boarding. Heller ikke denne gangen ble den utnyttet av gjestene. 27–7 i skuddstatistikken i favør av Nidaros sa det meste om hvem som førte kampen, men også om en svært dårlig uttelling. Spenningen levde før tredje periode.

Flere utvisninger

Første halvdel var preget av utvisninger for Nidaros, som selvsagt ikke hjalp sjansene for å snu matchen. Comet klarte dog ikke å utnytte overtallene.

Det gjorde i imidlertid gjestene. Som den første scoringen- skulle også den andre komme i overtallsspill for Nidaros. Persson så ut til å ta «kjøkkenveien», men la i stedet inn pucken foran Comet-kassa. Den gikk via en Comet-spiller og i mål. 3-2! Med ti minutter igjen levde håpet om å avgjøre femkampsserien i Halden for fullt for trønderne.

På tampen fikk Nidaros en ny utvisning, og dermed var det en stor fordel Comet da kun 37 sekunder sto igjen. Nidaros jaget febrilsk etter pucken, men Comet holdt unna. Dermed får vi en siste- og avgjørende kamp i Leangen Ishall førstkommende fredag.

Her kan du se opptaket av kampen: