– Det har vært litt travlere enn i går. Det har vært likt over hele Trøndelag, opplyser operasjonsleder i politiet Rune Brandmo.

Til sammen har politiet fått inn 23 meldinger om støy i Trondheim i natt.

– Det er lenge siden vi har hatt såpass greit vær. Det har vært greie temperaturer og ikke så mye nedbør, da er det naturlig at folk benytter seg av det. Men det går dessverre litt utover natteroen til folk, sier Brandmo.

Forsøkte å ta seg inn vinduet

Blant nattens hendelser var det en mann som forsøkte å ta seg inn på et utested på Solsiden gjennom et vindu.

– Han ble stoppet av vakter, men de måtte ha hjelp med å få han bort fra utestedet, sier Brandmo.

Mannen i 40-årene kom derimot tilbake til stedet ikke lenge etterpå.

– Da måtte han bli med oss inn i arresten for ikke å etterfølge politiets pålegg.

En ikke så veldig ulik historie utspilte seg på et utested i Midtbyen. En mann i begynnelsen av 20-årene hadde oppført seg ufint.

– Han hadde gjort skadeverk på selve bygget, uten at jeg helt vet hva det vil si. Han hadde griset til bygget uten at jeg vet med hva eller hvordan, sier Brandmo.

Mannen fikk beskjed om å holde seg unna utestedet, men kom tilbake. Da ble han tatt med inn i arresten.

Rykket ut til melding om røyk

Politiet og brannvesenet rykket ut til en adresse på Øya etter melding om røyk og at det luktet svidd. Brannalarmen gikk i en av leilighetene.

– Der var de en litt bedugget mann som hadde laget mat, sier Brandmo.

Mannen hadde ikke fått noen skader ,og det holdt å ta bort det som lå på kokeplata og lufte ut leiligheten. Politiet oppretter sak på forholdet og mannen kan forvente seg en reaksjon.

– Det er dessverre en god del branner som starter på det viset, så det er uheldig å drive den typen aktivitet. Det er mange som omkommer og det har blitt store materielle skader i det som har startet med tørrkoking. Til slutt blir det så varmt at det kan ta fyr i kjøkkenet. Det er ikke et ukjent fenomen, sier Brandmo.

I løpet av natten ble en mann også kjørt til St. Olav med mulig alvorlige hodeskader.