Onsdag kveld ble en mann i 20-årene frastjålet en klokka verdt et sekssifret beløp på Solsiden. Senere ble han pågrepet i en væpnet aksjon på et hotell på Brattøra.

– Fornærmede er avhørt om hendelsen. Det er avhørt ett vitne i nærheten av hendelsen og så er det innhentet videoovervåking fra stedet der hendelsen skjer og området rundt, sier politiadvokat Rikhard Lyng om hva som er gjort i saken så langt.

Mannen er i slutten av 20-årene og er nå siktet for grovt tyveri. Det er også avhørt en taxisjåfør som skal ha kjørt den siktede til stedet. I tillegg er klokka beslaglagt.

– Det vi ønsker å gjøre videre er å avhøre siktede, som nå sitter i politiets varetekt, samt gjøre nærmere undersøkelser rundt omstendighetene rundt overleveringen.

Privat handel gikk galt

De to involverte skal ha møttes på Solsiden for en privat handel, men så skal den siktede ha truet til seg klokken gjennom verbale trusler og løpt fra stedet.

– Hva har fornærmede forklart?

– Det er tidlig i etterforskning og av hensyn til den kan jeg ikke gå i detaljer.

Politiet vil i løpet av formiddagen ta stilling til om det er grunnlag for endring i siktelsen.

– Hva er han siktet for?

– Da går det hovedsakelig på om dette er et ran i rettslig forstand. Der er graden av maktanvendelse og trusler i forbindelse med bortførelsen sentralt, sier Lyng.

Mannen har ikke bedt om eller fått oppnevnt en forsvarer. Lyng sier de nå holder på mannen på grunn av faren for bevisforspillelse.