Det var fredag kveld politiet meldte om en brann i en leilighet på Byåsen. Senere samme kveld ble en mann i 50-årene pågrepet og siktet for brannen.

Mannen satt fortsatt i arresten lørdag kveld.

– Jeg kan si at han har forklart seg litt om hendelsen, men ønsker ikke å gå i detalj på forklaringen, sier krimvaktleder Mariel Hovde til Nidaros lørdag ettermiddag.

Klar hovedhypotese

Søndag formiddag sier politiadvokat Silje Noem at mannen er løslatt.

– Han ble løslatt i natt, da det ikke lenger foreligger bevisforspillelsesfare og vi har vurdert at det ikke foreligger gjentagelsesfare. Vi opplever vi har et klart bilde av det mest sannsynlige hendelsesforløpet, men vi ønsker å verifisere dette gjennom flere undersøkelser, sier Noem.

– Og hva er det mest sannsynlige hendelsesforløpet?

– Slik saken står nå er hovedhypotesen at brannen er fremprovosert, men nærmere om hvordan det er gjort vil jeg ikke gå ut med fordi det er fortsatt en del etterforskning som skal gjøres, og mulig nye avhør av andre, derfor må vi fortsatt holde kortene tett til brystet.

Har mannen tilknytning til blokka?

– Det er ikke unaturlig at han var der, men nærmere om hvordan tilknytning han har vil jeg ikke gå inn på.

Mistenker giftig røyk

Advokat Kolbjørn Lium er oppnevnt som forsvarer til mannen.

– All den tid man er i starten av etterforskningen er det ikke ønskelig å kommentere saken, skriver Lium i en sms til Nidaros.

13 beboere måtte finne seg andre steder å bo midlertidig etter brannen. Kommunikasjonssjef Harry Tiller i Trondheim kommune sier at kommunens helsetjenester og legevakt er koblet på og følger opp de berørte.

Foreløpig må beboerne vente på å flytte hjem.

– På grunn av mistanke om giftig røyk er det ikke gjennomført krimtekniske undersøkelser. Det avventes til mandag, sier Noem.