Tilbake i juni rykket politiet ut til Bunnpris på Elgeseter, etter at en tyv ble aggressiv og utagerende etter han ble tatt på fersk gjerning.

Det var hos butikken Elgeseter Mini Marked at to personer forsøkte å stjele varer fra butikken, fortalte daglig leder Børge Hammer til Nidaros den gang. Da han konfronterte dem, skal en av personene ha tatt kvelertak på Hammer, fortalte han.

Da hørte Nihat Özdemir, restauranteieren vegg i vegg, et skrik om hjelp.

– Jeg gikk på baksiden og jeg så at Børge ble angrepet. Jeg prøvde å hjelpe til og holdt igjen gjerningsmannen. Så beit han meg i låret mitt. Det var kjempevondt. På en skala fra 1 til 6 var det en 5-er i smerte, fortalte han.

En ikke navngitt tredjeperson skal også ha hjulpet til for å få kontroll på mannen.

Enig i alt bortsett fra én ting

Politiet skal ha kommet raskt til stedet og mannen som Hammer og Özdemir holdt igjen, måtte i forrige uke møte i Trøndelag tingrett.

Der sto han tiltalt for en rekke forhold, blant annet skal han ha brutt flere oppholdsforbud, kommet med trusler mot en vekter og utøvd vold mot en person ved slag i ansiktet. Mannen skal også ha slått en Rema-ansatt i ansiktet med flat hånd to ganger, da han ble forsøkt stoppet fra å stjele.

Tiltalte har erkjent straffeskyld for kvelertaket på Hammer og forklart at han fikk panikk da Hammer ville tilkalle politiet etter et butikktyveri tiltalte hadde utført eller var i ferd med å utføre. Tiltalte har også erkjent at han beit Özdemir i låret, men mener at dette ble utført i nødverge da han på grunn av Özdemirs grep ikke fikk puste.

Den tiltalte 31-åringen erkjente straffeskyld for flere forhold i tiltalen, men ikke bittet mot mot restauranteieren og heller ikke volden på Rema 1000. Mannen sto også tiltalt for å ha sparket i en bil hvor det satt en person inni, samtidig som han skal ha slått rundt seg med kjetting. Han erkjente å ha sparket i bilen, men ikke å ha slått rundt seg med kjetting. Aktoratet trakk uansett dette punktet fra tiltalen mens rettssaken pågikk.

Angående bittet mot Özdemir er retten ikke i tvil om at bittet fant sted før tiltalte fikk pusteproblemer. Özdemir skal forøvrig ha flyttet grepet da tiltalte sa han ikke fikk puste.

Måtte ta stivkrampesprøyte

Mannen ble dømt til fengsel i 5 måneder. Varetektsfradraget utgjorde 44 dager da hovedforhandlingene pågikk i retten. Han ble frifunnet for volden mot den Rema-ansatte.

Om hendelsen 23. juni fant retten fant det skjerpende at Hammer ble tatt kvelertak på med en slik kraft at han ikke fikk puste, med påfølgende fare for livstruende skader og død. Ved straffutmålingen må det også hensyntas at bittet i Özdemirs lår har vært av en slik kraft at det ble hull på jeansen og i huden hans slik at det ble nødvendig med stivkrampesprøyte.

Mannen er tidligere domfelt en rekke ganger for lignende lovbrudd. Ifølge dommen fra tingretten er det kun under ett år siden forrige domfellelse for lignende forhold.

Mannen skal ha et alvorlig rusmisbruk.

Mannens forsvarer, Kolbjørn Lium, skriver i en SMS at dommen ikke vil bli anket.