Nidaros har tidligere skrevet at både Sarah Dyrehauge Hansen og Siw Døvle er ferdig i klubben. Nå takker også Maiken Bakke (23) for seg. Det bekrefter hun selv til Nidaros.

– Jeg har fått beskjed om at jeg ikke er ønsket med videre. En beskjed som kom sent og veldig uforventet. Det er så klart trist, forteller Bakke.

Må finne ny klubb

23-åringen har kun spilt noen få minutter etter at Rosenborg endret navn fra Trondheims-Ørn. Det var i en cupkamp i oktober. Bakgrunnen for det er en skade som oppsto i juni 2020.

Da røk nemlig Bakke korsbåndet, i tillegg til en skade på leddbåndet. Først i høst var kantspilleren tilbake.

– Jeg har ikke fått en reell sjanse til å spille meg inn på laget igjen, og nå må jeg finne meg en ny klubb uten å ha spilt på to sesonger, sier Bakke.

Kontrakten går ut ved årsskiftet. Det betyr at Bakke aldri fikk noen spilleminutter i en seriekamp i Rosenborg-trøya. Hun har vært ubenyttet reserve ved enkelte anledninger i høst.

– Heldigvis har noen klubber meldt interesse, så får vi se hvor turen går videre. Jeg gleder meg i hvert fall til å få spilletid og til å finne gleden med fotball igjen, sier kantspilleren.

Nidaros har forsøkt å få en kommentar fra sportslig leder Jan Henrik Øydne i Rosenborg kvinner, men har ikke lyktes.

Glad i klubben

Til tross for at det ikke ble noe spilletid på Bakke denne sesongen, har hun ingen kritikk mot klubben.

– Jeg har ingenting vondt å si om Rosenborg. Jeg er veldig glad i klubben og miljøet, og føler selv at jeg kunne bidratt i den spennende utviklingen klubben er inne i, sier Bakke.

Også samboeren til Bakke leter etter ny klubb i disse dager. Øyvind Alseth er på utgående kontrakt i Ranheim og har også fått beskjed om at han ikke er ønsket med videre.

Nå venter nye utfordringer for begge to.