Gå til sidens hovedinnhold

Lokal Frp-topp gir partiledelsen full støtte i regjeringsbråket

Artikkelen er over 1 år gammel

Lederen for Fremskrittspartiet i Trondheim er klar for regjerings-exit, men håper at partiet fortsetter å regjere landet fram til valget i 2021.

– Jeg synes det vil være synd dersom denne saken ender med at vi går ut. Da blir det i alle fall ikke noe Frp-stempel på regjeringens politikk.

Det sier leder i Fremskrittspartiet (Frp) i Trondheim, Bjørn Emil Nesset når Nidaros spør hva han synes om de siste dagers regjeringsbråk.

Bråket oppsto da det tirsdag ble kjent at regjeringen henter hjem en norsk IS-kvinne og hennes to barn fra Syria. I utgangspunktet ville regjeringen kun hente hjem barna fordi det ene har en alvorlig sykdom, men endte opp med også å hente hjem moren fordi hun nektet å gi fra seg barna.

Les også

Endringen i kjøremønsteret i Olav Tryggvasons gate ble vedtatt: – Prøveprosjektene har spunnet ut av kontroll

Vil ikke hjelpe terrorister

– Det er riktig å hente hjem barna. De skal ikke straffes for sine foreldres handlinger. Men vi kan ikke stå bak en politikk hvor vi henter hjem terrorister. I Frp vil vi aldri løfte en finger for å hjelpe terrorister, sier Nesset.

Han er litt mer forsiktig når Nidaros spør om hva som nå bør skje.

– Jeg håper partiledelsen vil legge fram en liste med tydelige krav som de andre partiene kan slutte opp om.

Støtter regjerings-exit

– Hvilke krav bør partiledelsen stille?

– Det bør være innstramminger på innvandrings- og integreringspolitikken. I tillegg vil det komme flere gode innspill fra partiorganisasjonen. Innspill jeg håper de vil følge.

– Og dersom Frp ikke får gjennomslag hos Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti?

– Da bør vi gå ut av regjeringen, sier Nesset.

Les også

Ordføreren er fra seg av begeistring: – I dag er en stor dag

Full jubel i Venstre

Hva Frp ender opp med å gjøre, bryr ikke trondhjemspolitikerne hos regjeringspartner Venstre seg mye om. Der mest fornøyd med at hjemhentingen gir regjeringens politikk et tydelig Venstre-stempel.

– Jeg vil ikke si så mye om bråket. For meg og Venstre er det viktige at barna beste er ivaretatt og at barna nå er på vei hjem til Norge. Hva Frp gjør, får de nesten finne ut av selv, sier Ann Helen Skaanes som overtok ledervervet i Trondheim Venstre denne uken.

Hun får full støtte av partiets kommunalråd Erling Moe.

– Jeg er veldig fornøyd med utfallet i denne saken og hvordan partileder Trine Skei Grande har håndtert den. Jeg er også fornøyd med å ha lest at Erna Solberg har uttalt at «ingen barn skal dø på hennes vakt». Så ser jeg at Frp har varslet krav, men vi vet enda ikke hva de er. Da er det ikke lett å mene noe om dem.

Kommentarer til denne saken