(Nettavisen)

LEANGEN TRAVBANE (Nettavisen): I nattetimene lørdag fikk Trondheim svært celebert selskap da pop-idolet Justin Bieber (28) landet, og på formiddagen var fansen så heldig å få et lite glimt da popstjernen åpnet vinduet fra sin suite på Britannia.

Les også: Bieber i Norge: Her betaler han inntil 50.000 per natt for å bo

Det er ingen tvil om at det norske Bieber-engasjementet lever fortsatt, det kan hvert fall Sandra Aakerøien (27) og Ane Dorothea Nielsen (25) skrive under på. De skal nemlig overnatte i telt flere døgn i påvente av konserten under festivalen Trondheim Sommertid.

Skal stå helt foran

Noen meter unna inngangen til Leangen Travbane er det vanskelig å unngå synet av to fargerike telt på en liten gresslette. I sur vind og regnskur lørdag formiddag har en liten gjeng på fire jenter slått leir, og de teller spent ned timene til Bieber-konserten.

Til Nettavisen forteller Aakerøien og Nielsen (25) at det først og fremst er et strategisk valg ved å telte foran konsertarenaen.

– Vi vil stå helt foran ved scenen, forteller Aakerøien, og fortsetter:

– Vi er her bare for Justin.

Jentene er ekte «Beliebers», og har vært dedikerte fans siden 2009. Til sammen har de vært på 15 Justin Bieber-konserter.

De er bare to av over 7000 fans som skal inn på Golden Circle-området på søndag, derfor vil de sikre seg de aller beste plassene som overhodet mulig.

Les også: Full krangel før Biebers Norges-besøk: - Veldig uheldig

– Vi tenkte at hvis vi står bakerst på Golden Circle, blir det akkurat det samme som å stå bakerst i Spektrum. Det er ikke noe gøy, sier 27-åringen til Nettavisen.

Her hyler fansen idet de mange tilskuerne får se et glimt av Justin Bieber i Britannia-suiten:

De har nemlig vært ute en vinternatt før:

– Vi har erfaring fra tidligere Bieber-konserter, det har vært mye folk veldig tidlig. Så vi ville sørge for at vi får de plassene vi vil ha, forteller Nielsen.

– Så kan vi velge og vrake, ler telt-venninnen Aakerøien.

Bieber og kona besøkte et bakeri i Trondheim dagen før konserten:


Telter i regnet

Lørdag morgen våknet Trondheim opp til sol, men så begynte det å pøse ned. Bieber-fansen lar seg imidlertid ikke stoppe av litt regn, og det virker ikke som at jentene i teltet har blitt værsyke.

– At vi fikk litt sol i stad hadde vi ikke forventet. Vi var egentlig forberedt på det verste, sier Nielsen.

Ved hjelp av litt bakgrunnsmusikk og kortspill klarer gjengen å kose seg, til tross for været over deres nye oppholdssted.

Da Nettavisen tok en prat med de ivrige jentene lørdag formiddag, hadde de allerede ligget i telt i ni timer. Teltet ble slått opp klokken 03.00 natt til lørdag, kun en halvtime etter at selveste Bieber landet på Værnes Lufthavn.

Men de må smøre seg litt med tålmodighet før de kan boltre seg ut av teltet og se deres store idol på scenen søndag kveld.

– Det er over 24 timer til konserten, hvordan får dere tiden til å gå?

– Vi har med oss kortstokk, høyttalere, telefoner, og hele pakka. Så vi har nok og drive med, sier 25-åringen.

Les også: «Rideren»: Dette krever Justin Bieber før konserter

At jentene har slått opp leirplassen sin et steinkast unna hovedveien har så langt ikke bydd på noen problemer for den ivrige fansen.

Nielsen forteller at de nærmest ble møtt med åpne armer av vekterne i området, og fikk fort en vennlig tone.

– Vi har hatt et samarbeid om hvordan vi skulle legge oss i forhold til hvor det passer, og hvordan vi skal gjøre det i forhold til køsystemer, sier Nielsen.

Både Aakerøien og Nielsen får ikke skrytt nok av vekterne, og håper at samarbeidet fortsetter gjennom helgen.

Følg oss på Instagram for mer Bieber-mania!

Har du Justin Bieber-tips? Send det gjerne til oss i Nettavisen! Enten på mail: 02060@nettavisen.no eller telefon: 02060.