Det er en ung rapgruppe som går på scenen, midt på dagen denne lørdagen. Gruppa ble startet så sent som i 2018. Men det eneste som skriker ungdommelighet under dagens konsert, er lekenheten. Resten er solid.

Én av de seks medlemmene, Loverboy, egentlig Jon Ranes, kommer løpende ut i en RBK-drakt. Et enkelt og godt trekk for å blidgjøre Trondheimspublikummet.

De er mange medlemmer. Jeg var redd det skulle bli kleint å se på. Men bekymringene mine var ubegrunnede. Stemningen er fra første stund god, både på og foran scenen. Slik består det gjennom hele konserten. I det hele tatt blir det bare bedre og bedre.

Les også Terningkast 4

Publikum dro konserten i land på egen hånd

Undergrunn er tilbake

Stemningen når et høydepunkt allerede under UG Er Tilbake. Men det blir etter hvert mange slike høydepunkt. Stemningen er fantastisk under låter som Medisin og Kom og Betal. De tjener godt på at de frammøtte åpenbart har kommet tidlig for å få med seg nettopp dem.

Jeg klarer ikke unngå å bli voldsomt imponert når Loverboy og Puz (Sverre Skogheim Gudmestad) drar i gang freestyle.

Det er imponerende hvor mye god musikk gruppa har klart å produsere på fire år. Også med tanke på at de så vidt var konfirmert da de satte i gang. Og selv om det er en rapgruppe det er snakk om, er de veldig sjarmerende. Det syntes at de koser seg, der oppe.

Bildeserie

Alle bildene fra Festningens første dag

Ut i publikum

Det blir aldri kjedelig. Nevnte Loverboy drar fram gitaren og utfører en helt godkjent solo. Puz hopper ut i publikum på et oppblåsbart dyr, og svever sømløst bortover. Helt til det går som det må. Han kommer seg tilbake til scenen i godt behold.

Undergrunn er i det hele tatt gode på å få publikum med seg. De tøyer lysk, tar pushups, og hopper rundt, kontinuerlig.

Jeg har ingenting å ta dem på.

Konserten avsluttes med låten som definitivt har åpnet massenes øyne for dem: Italia. Den, som alt annet, er like bra live som den er i studioversjonen. Ofte bedre.

Undergrunn oppfører seg som om de var en av Norges største rapgrupper. Det beviser de også at de burde være. Om de ikke er det allerede.

Les også: «Du har den fineste utringninga jeg har sett» – dette var gullkornene fra Festningen fredag