Det gir en kvadratmeterpris på 228.571 kroner, skriver E24 som omtalte salget først.

– Det er klart at det er en voldsom pris. Jeg vurderte denne til å være verdt 3 millioner, sier eiendomsmegler Anders Wekre i meglerfirmaet Eie.

Avisa Oslo har skrevet om den samme leiligheten, da den lå ute for salg i slutten av mars for 2,99 millioner kroner.


– Men vi fikk ikke prisantydning forrige gang den var ute, så jeg anbefalte selger med å vente til julimarkedet fordi det er et godt tidspunkt til denne type leilighet. Juli er en god måned for små leiligheter, sier Wekre.

Den lille leiligheten består av et bad, et oppholdsrom med kjøkken, kjøkkenbord og sofabenk, samt en hems med dobbeltseng. Takhøyden er på 3,2 meter. Borettslaget har fellesvaskeri i kjelleren.

Rekord

Sist leiligheten ble solgt i 2017, lå prisantydningen på 1,95 millioner.

Den ble da kjøpt for 2,5 millioner, over en halv million kroner over takst.

– Kjøperen av leiligheten var på fellesvisning søndag, og mandag skulle det egentlig være en ny fellesvisning, men kjøper la inn et bud på 3,2 millioner kroner direkte til selger etter visningen på søndag, sier eiendomsmegleren og legger til:

– En ser at det er litt mer typisk i denne delen av markedet å legge inn et direkte bud til eieren - dessverre - eller regelverket er jo sånn at jeg som megler må holde meg til regelverket, mens kunder ikke må det.

Wekre sier han tror dette er den dyreste kvadratmeterprisen på en leilighet han noen gang har solgt.

– Men det er klart at kvadratprisen blir dyrere i små leiligheter. Det er mer et spørsmål om å komme inn på boligmarkedet eller ikke. Slike leiligheter er en start og inngangsbillett for mange. Alternativet for mange er en garasjeplass.

Et spesielt år

Eiendomsmegleren beskriver 2022 som et spesielt år for boligmarkedet i Oslo.

– Det er lite ute. I julimarkedet er det som regel mange boliger ute, men det er unormalt lavt tilbud i år. Da blir det også et større fokus på de boligene som ligger ute, så det er et greit år å selge.

Hvorfor tror du at leiligheten gikk for en så høy pris?

– Beliggenhet er viktig, og den er arealeffektiv, men vi ser også jevnt over at det er høye og gode priser på små leiligheter.