Legger opp etter ni år i klubben: – En bauta i klubbens historie

Even Barli legger opp som en Ranheim-legende.

Even Barli legger opp som en Ranheim-legende. Foto:

Ett år før kontrakten går ut, er Even Barli ferdig i Ranheim.

DEL

– Even er en bauta i klubbens historie. Han har betydd mye for våre prestasjoner og resultater, og ikke minst mye for vår kultur og identitet, roser Ranheim-sjef Svein Maalen om nyheten om at Even Barli legger opp.

29-åringen kom til Ranheim fra RBK før 2012-sesongen og har vært sammenhengende i Ranheim siden da. Nå er det nok. Målvakten ble pappa i fjor høst og familielivet får nå en større prioritet enn fotballen.

Mener det ikke var mulig

– Det er trist på mange måter, men det er utfordrende å skulle prestere på alle arenaer. Først og fremst er det viktig for meg å være 100 % til stede for sønnen min og få ta del i hverdagen hans hele tiden. Det er utfordringer i seg selv med at jeg har pappapermisjon fra sommeren av, sier Barli til klubbens nettsider.

– Sammen med klubben har jeg utforsket en mulighet for å ta permisjon fra lærerjobben fram til sommeren og være ansatt i Ranheim, men i sum blir det ikke praktisk mulig å få til dette og samtidig ha det rette grunnlaget for permisjonen på plass, fortsetter han.

Slo RBK

Han fikk med seg cupseieren mot Rosenborg, opprykket der han selv scoret på straffe og to år i Eliteserien.

Eliteserieoppholdet kronet han selv med å redde Mike Jensens straffe på Lerkendal, før dommeren blåste av og eventyret var slutt etter to år.

Maalen roser sin keeper gjennom hele hans periode i klubben.

– Even er tvers gjennom en hedersmann, en som alltid stiller høye krav til seg selv og er en varm person som bryr seg om andre. Når du har nest flest kamper for A-laget sier det seg selv at du har spilt en sentral rolle. Vi vil virkelig takke Even for alt han har gitt til Ranheim og trøndersk fotball, sier Maalen.

Høydepunktet i Barlis karriere var nok opprykket etter straffekonk i 2017. Verdalingen reddet faktisk ingen av straffene, men tok selv en straffe og scoret. Her jubler han over bommen til Sogndals Eirik Schulze.

Høydepunktet i Barlis karriere var nok opprykket etter straffekonk i 2017. Verdalingen reddet faktisk ingen av straffene, men tok selv en straffe og scoret. Her jubler han over bommen til Sogndals Eirik Schulze. Foto:

Artikkeltags

laster
Se kommentarer

Kommentarer til denne saken