Lørdag er Toppserien i gang. Rosenborg og Vålerenga er allerede spådd til å havne i toppen av tabellen, og for å øke interessen rundt kvinnefotballen, hadde trønderne planer om en «superhelg» på Lerkendal lørdag 6. og søndag 7. mai. Planen var at Vålerenga skulle møte både herrelaget og kvinnelaget.

Slik blir det ikke.

TV2 skriver at årsaken til at det ikke blir noe «superhelg» er at Vålerenga skal ha krevd betaling fra Rosenborg for å flytte kampen fra Koteng arena til Lerkendal.

Roar Vikvang, Rosenborgs sportslige koordinator, mener Oslo-laget jobber mot de andre lagene i Toppserien.

– Ja, jeg vil være tydelig på det. Jeg synes det. Jeg synes det er bakstreversk og kontraproduktivt i forhold til det vi ønsker å oppnå. Så har de sikkert sine grunner til det, jeg synes ikke de grunnene er god nok, sier Vikvang til TV 2.

Sportssjef i Vålerenga, Steinar Pedersen, sier i en e-post til kanalen at de ikke har avvist Rosenborgs initiativ, men at det handler om å få lagt til rette for riktig trening i forkant av kampen slik at økt skaderisiko unngås.

På spørsmål om at Oslo-klubben krever betaling for å flytte bane, sier Pedersen:

– For oss handler ikke dette om kampen mot RBK, men om hvordan vi forholder oss til at det kommer flere forespørsler om bytte av kamparena i løpet av sesongen. Dette er endringer vi ikke har kunnet ta høyde for i planleggingen av årets bortekamper og det medfører uforutsette kostnader som må dekkes inn.

For å gjennomføre den såkalte «superhelga» ville et bytte av kamparena fra Koteng arena til Lerkendal medført at Toppserie-kampen ville blitt spilt på naturgress og ikke kunstgress. Derfor ønsket Vålerenga kompensasjon, skriver TV2 som har opplysninger om at kravene innebærer at Rosenborg dekker utgifter for leie av gressbane til trening og transport til og fra treningsfeltet.

Vålerenga skal ha krevd samme type kompensasjon da de møtte Brann på Brann stadion forrige sesong, og i år har Lyn gått med på å komme med kompensasjon for en kamp som flyttes fra Grorud kunstgress til Ullevaal stadion i juni.

Norges fotballforbunds retningslinjer er at alle klubber skal spille sine hjemmekamper på samme bane, men det er i enkelttilfeller mulig å søke dispensasjon for å bruke andre arenaer.

Den første serierunden av Toppserien spilles slik, lørdag 25. mars:

15.00: LSK Kvinner – Avaldsnes, Lyn – Brann, Rosenborg – Stabæk, Åsane – Røa. 16.45: Vålerenga – Arna-Bjørnar.