Den 19 år gamle håndballspilleren flyttet nylig sammen med resten av familien inn i en leilighet sør på Tromsøya, men oppholdet der blir av det korte slaget. Fra sommeren flytter Limstrand sørover til Trondheim for å spille for Kolstad, som for øyeblikket ligger på 4. plass i Eliteserien.

– Jeg har signert en treårskontrakt med Kolstad nå som skal sendes tilbake i løpet av kvelden, sier Limstrand til Nordlys fredag kveld.

I utgangspunktet ble han tilbudt en femårskontrakt med klubben.

– De ønsket en langtidskontrakt og det ser jeg på som positivt. Fem år ble litt lenge, så det ble tre år i stedet, forteller strekspilleren til Nordlys.

Lei Tromsø-håndballen

Limstrand har nylig kommet tilbake til Tromsø etter en tredagers treningssamling med U20-landslaget i Skien.

I januar var han med på samling og landskamper mot Østerrike. Fra landslagshold har han fått beskjed om at han må spille på et høyere nivå for å beholde plassen på laget. Bravo ligger for øyeblikket an til å rykke ned fra 2. divisjon.

Limstrand har selv sendt ut signaler om at han har hatt lyst til å flytte på seg for å satse. Det plukket Kolstad-trener Stian Gomo opp og kontaktet Limstrand.

– Han har trent meg tidligere på regionale samlinger og jeg liker han veldig godt som trener, sier Limstrand.

Limstrand har tidligere i sesongen gitt uttrykk for at han ikke har vært fornøyd med tilstanden for håndballen i hjembyen og i Bravo. Nå gleder han seg til å prøve seg på høyeste nivå i Norge.

– Det er et stort steg å ta. Jeg vet jeg har potensial, så blir det gøy å se hvor langt man kan komme seg de neste to-tre årene, forteller Limstrand.

Hjemmekjær

Limstrand, som selv beskriver seg som hjemmekjær, mener kombinasjonen av studiemiljø og håndball i Trondheim passer ham godt. I Trondheim er planen å fortsette på økonomiutdanningen han startet på i fjor høst.

– Det er kanskje på tide å komme seg ut og prøve seg litt, men det er ikke lange veien hjem. Jeg har hatt tilbud før, men ingen som har vært så attraktive som det fra Kolstad. Jeg vet at hvis jeg hadde takket nei, så hadde jeg angret når jeg ble eldre. Trives jeg ikke, så er det ikke lange veien hjem, men da har jeg prøvd. Nå vil jeg legge ned treningen som kreves, sier Limstrand.

Det første året kommer til å handle litt om å bli vant til nivået og komme seg inn i gruppa, før det de neste årene blir mer press på å prestere.

– Jeg ser på det som en positiv utfordring og noe å strekke seg etter. Det blir sinnssykt matching med folk som er bedre enn seg selv. Jeg vet på det fysiske at jeg ligger langt fremme og jeg er ekstremt glad i å trene styrke, sier Limstrand, som kommer til å bruke en del av tiden han har igjen i Tromsø til å fortsette å trene det.

Han er imidlertid ikke på parketten når Bravo møter Kjelsås borte søndag grunnet en litt betent albue. Med tap her, er det matematisk umulig for Bravo å beholde plassen.