Midt-Norges største musikkfestival Festningen får støtte av Sparebank1 SMN i en vanskelig tid. Alle store kulturarrangement ble avlyst på grunn av Covid -19, også Festningen-festivalen som skulle startet om akkurat ei uke. Festivalen jobber for fullt mot neste år, og har sikret seg en stor samarbeidsavtale med Sparebank1 SMN, opplyser festivalen i en pressemelding.

– Vi er veldig fornøyd med å få med en solid aktør som Sparebank1 SMN, på en betydelig avtale. I den perioden vi er inn i nå, er det ekstra viktig å få støtte fra næringslivet, sier kommunikasjon- og markedsansvarlig i Festningen, Rachel Nordtømme.

Allerede i midten av mars gikk banken ut å lovte å støtte både kulturen, idretten og frivilligheten i regionen ved å stå fast ved allerede inngåtte avtaler. Sponsorsjef i Sparebank1 SMN, Jeanette Buseth Molnes, sier det har vært viktig for banken.

– Korona har gjort 2020 til et krevende år for kulturlivet. For oss i SpareBank1 SMN har det vært viktig å stå last og brast med aktørene. De er viktige for samfunnsutvikling og vi ønsker dem alt godt. Vi står fast ved våre samarbeid selv om det har vært avlysninger.

Nå ser de frem mot et spennende samarbeid frem mot Festningen 2021.

– Festningen er en viktig arena for gode opplevelser for ungdom. Det er bra for at vi skal bygge og utvikle Midt-Norge som en attraktiv region. Vi har stor tro på at Festningen kan utvikles videre og sammen vil vi få ting til å skje, sier sponsorsjefen.