Kvinnen ble oppringt fra verkstedet, som sa at bilen hennes sto der med punktert dekk. Hun forsto ingenting. Så ringte politiet. Da ble hun enda reddere, forklarte kvinnen i en dom fra Trøndelag tingrett.

Hun ble dømt til en bot på 45.000 kroner og 21 dagers fengselsstraff, for å ha kjørt bil påvirket av alkohol og zolpidem. Hun mister også førerkortet i en periode på to år. Kvinnen har vedtatt dommen.

Skjønte ingenting

Ifølge dommen hadde kvinnen våknet en morgen og vært syk, så hun hentet medisin på apoteket. Hjemme igjen har hun inntatt en rekke legemidler, flere alkoholholdige, før hun la seg for å sove.

Deretter opplyste kvinnen i sin forklaring at hun ikke husker noe, før hun så at bilen var borte dagen etter.

Først fikk kvinnen en telefon fra et bilverksted, som kunne fortelle at bilen hennes sto der med en punktering. Dette skjønte ikke kvinnen noen ting av, ifølge dommen.

«Så ringte politiet. Da ble hun enda reddere», heter det i dommens gjengivelse av kvinnens forklaring.

Hun forklarer at dette var veldig skremmende. «Heldigvis har hun ikke skadet noen eller noen ting foruten kantstein i rundkjøringa», er hun gjengitt på å ha forklart.

Minst 1,2 i promille

Ifølge dommen var bilnøklene inne i boligen til kvinnen og ektemannen. Ektemannen har aldri kjørt bilen, forklarte kvinnen.

«Hun forstår fra saksdokumentene at det må ha vært henne som kjørte bilen og hun erkjenner straffskyld for kjøring av bil i ruspåvirket tilstand», heter det i forklaringen.

Ifølge dommen skal den dømte kvinnen ha hatt en påvirkningsgrad som tilsvarer minst 1,2 promille. Det er dette som har dannet grunnlaget for straffen, selv om dommen også fastslår at det at kvinnen har tilstått er formildende for straffegrunnlaget.

Dermed er kvinnen idømt 21 dagers fengselsstraff, og en bot på 45.000 kroner (subsidiært 15 dagers fengselsstraff). Hun mistet i tillegg førerkortet i to år.

Én detalj gjør at politiet har tro på at de skal ta snus-raneren