Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne skal ha blitt slått av kjæresten på jobbarrangement: – Hun er veldig preget av det

Kvinnen sliter med traumene etter at hun skal ha blitt utsatt for vold fra sin tidligere samboer.

Det var i januar for to år siden at en mann skal ha slått kjæresten sin på et arrangement i regi av arbeidsgiveren hans. I tillegg skal mannen ha holdt henne fast, dyttet henne, og stengt henne inne på et rom i en kort periode.

Det kommer fram i tiltalen mot mannen. Den beskriver tre ulike kroppskrenkelser, alle sammen i løpet av en måneds tid fra desember 2019 til januar 2020.

– Hun er veldig preget av det, sier kvinnens bistandsadvokat, Gunhild Oftedal.

Vold på hjemstedet

Tiltalen forteller også om et voldstilfelle som skal ha skjedd på fornærmedes hjemsted. Tiltalte skal ifølge tiltalen ha dyttet henne slik at hun falt på bakken, sparket og slått henne mens hun lå nede. Like etter dyttet han henne på nytt i bakken og satte seg på henne, slo henne og trampet på foten hennes, mener påtalemyndigheten.

En knapp måned senere skal mannen ha spyttet sin daværende samboer i ansiktet mens han holdt henne fast. Samtidig skal han ha slått i veggen like ved hodet hennes, med det resultatet at det ble hull i veggen. Like etterpå skal han ha dyttet henne slik at hun falt over toalettet og fikk store smerter i armen.

Nidaros har ikke fått tak i mannens forsvarer, advokat Petter Johannessen Grødem, for en kommentar til saken. Det er derfor ikke kjent hvordan han stiller seg til tiltalen mot ham.

– Preget

Ifølge bistandsadvokat Oftedal var det i første omgang tatt ut tiltale for mishandling i nære relasjoner, som var berammet i april i fjor, men at denne ble endret. Nå er mannen tiltalt for tre kroppskrenkelser mot sin tidligere samboer.

For kvinnen har saken vært vanskelig, og hun er fortsatt veldig preget av den, ifølge bistandsadvokaten.

– Hun har fått oppfølging av psykolog, og sliter med traumene. Dette er en mann hun har vært glad i, sier hun.

Saken ble anmeldt av fornærmedes fastlege.

– Hun gruer seg til rettssaken, samtidig som hun ser fram til å få den overstått, sier Oftedal.

Kommentarer til denne saken