Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne fikk dickpics av mann – nå er hun dømt for å ha videresendt dem

Bildene og meldingene mellom tiltalte og fornærmede, samt meldingene som kvinnen videresendte til andre, ble sentrale bevis i rettssaken.

I februar og mars gikk rettssaken mot den 49 år gamle kvinnen som var tiltalt for skremmende, plagsom og hensynsløs adferd overfor en mann.

Både tiltalte og fornærmede har forklart at det var en viss tiltrekning mellom dem. Kvinnen var imidlertid gift, og dette var derfor vanskelig for henne. De hadde mye kommunikasjon via Messenger. Blant annet skal hun ha sendt bilder av sine nakne bryster til ham, og han skal ha sendt bilder av sin penis til henne.

Videresendte

Disse bildene skal tiltalte ha videresendt, blant annet til fornærmedes kjæreste. Videresendingen ble gjort etter at mannen avsluttet forholdet til tiltalte.

Les også

Kvinne mottok nakenbilder og anmeldte mann. Nå er hun selv tiltalt for å ha videresendt bildene

Hun skal da ha truet med å fortelle «alle» om ham, og skrev blant annet: «Du er avslørt som en stor dritt. Glad vi ikke hadde sex. Jeg forteller nå alle om deg».

Retten slår fast at oversendelse av bildene utgjør en krenkelse. Blant annet skal hun ha sendt et bilde av fornærmedes ansikt og penis, ledsaget av teksten «Regner med at du kjenner denne igjen».

Tiltaltes hensikt om å krenke fornærmede fremgår etter rettens syn tydelig av meldingens innhold, heter det i dommen.

Erkjente å ha sendt bildene

Saken startet ved at det var kvinnen som anmeldte mannen for å ha sendt henne dickpicks. Den saken ble henlagt etter et avhør.

– Det er ikke ulovlig for to samtykkende voksne å sende bilder til hverandre, sa politiadvokat Aleksander Tokle før rettssaken.

Politiet fant så ut at kvinnen hadde spredt nakenbildene av mannen.

Hun erkjente ikke straffskyld etter tiltalen, da hun møtte i tingretten, men i sin forklaring erkjente hun at det var hun som hadde sendt bildene videre til de tre enkeltpersonene.

Kvinnen ble i første omgang forelagt et forelegg for forholdet. Dette vedtok hun ikke.

– Jeg tar selvkritikk, saken er for alvorlig til å avgjøres ved forelegg, men om hun hadde vedtatt det, hadde saken vært avsluttet for et år siden, sa Tokle i retten.

Må betale erstatning

Siden bildene er spredt til en begrenset krets av mottakere, setter Sør-Trøndelag tingrett straffen til 60 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år.

I tillegg mener retten at tiltalte har hatt et krenkende forsett, og at spredningen av bildene ville føre til at fornærmede mistet muligheten til å oppsøke det miljøet de to møttes i, og som var det eneste sosiale nettverket han hadde.

Hun må derfor betale en oppreisning til ham, på 10.000 kroner.

Kommentarer til denne saken