(Nettavisen/Nidaros): Fredag morgen har Nettavisen fått tilsendt flere bilder fra Rosenborgs treningsanlegg i Trondheim. Gjennom natten har supportere trukket til anlegget og hengt opp ulike bannere rundt på området. Det med tydelige beskjeder rundt hva de tenker om tingenes tilstand i klubben.

Onsdag tok Rosenborg seg så vidt videre i cupen etter en knepen seier mot 4. divisjonslaget Trygg/Lade. Rekdal varslet alvorsprat med spillerne i etterkant.

– Jeg har ikke så mye å si. Det er flaut og det er på et nivå du må oppleve for å tro det. Det er noen unntak hos oss som er til stede, men skal du lykkes i fotball må du ha stort hjerte og i dag var det mange som hadde manko på det, sa RBK-treneren til NRK etter kampen.

– Få ting på bordet

Overfor Nidaros sa han etter treningen på torsdag at det var «interessant å få ting på bordet». Hva de snakket om ville han imidlertid holde internt.

– Vi er ikke fornøyde med det som er levert. Pila gikk oppover mot Glimt og Haugesund, men rakt nedover i går. I fotball er det et kollektiv vi snakker om, så vi må få revet ut en del slike ting, så er det ny kamp på mandag, sa Rekdal.

RBK-kaptein Markus Henriksen ville ikke kalle det et oppvaskmøte da han møtte pressen etter treningen på torsdag.

– Jeg tror dette var positivt, en konstruktiv prat i små grupper. Alle mennesker har godt av å åpne seg litt og snakke om det. Det var en veldig fin setting. Alle lytter. Uansett hva sier, ingenting er feil. Jeg tror det var rett tidspunkt å ta en slik prat. Jeg håper at dersom noe gnager, er dette en lettelse. Ikke bare i går, for dette har vært en gjenganger. Forhåpentligvis er den tunge ryggsekken av nå, sa kapteinen.

«Et styre uten tillit»

Rosenborg har langt ifra innfridd så langt i årets eliteserie og ligger langt nede på tabellen. Nå virker også supporterne å ha fått nok av situasjonen og ytret seg rundt dette natt til fredag.

På bannerne hadde de blant annet skrevet:

«Et styre uten handlingskraft – et styre uten tillit» og «Kor e verdien?».

Klubben selv har foreløpig ikke uttalt seg rundt supporternes opptrinn.