Gå til sidens hovedinnhold

Krisepakke til studentene: Så mye får studiesteder i Trondheim

NTNU får over 21 millioner kroner til å lønne studenter som skal drive faglig oppfølging av andre studenter.

Stortinget vedtok i februar en krisepakke for studentene på over én milliard kroner.

Pengene skal gå til økt lån og stipend, men også støtte til flere studentjobber, samt arbeid for bedre psykisk helse og sosiale lavterskeltilbud. Potten som skal sørge for flere jobber og andre tilbud er på 230 millioner kroner, og nå er fordelingen klar.

Det går fram av en pressemelding.

NTNU får mest

Disse pengene vil komme studenter i Trondheim til gode:

Samskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim får 13.210.000 kroner. Disse pengene skal gå til sosiale tilbud og psykisk helsehjelp.

NTNU får 21.237.000 kroner, Dronning Mauds Minne får 476.000 kroner, og BI, som har studiesteder flere steder i landet, får til sammen 6.173.000 kroner. Disse pengene skal brukes til å lønne studenter som skal drive faglig oppfølging av andre studenter.

Mari Holm Lønseth (H), stortingsrepresentant fra Trondheim, kaller dette en gladnyhet for alle byens studenter.

– Dette er kjempebra! Jeg tror mange studenter har sett et behov for å ha kontakt med andre innenfor de strenge smittevernreglene som gjelder, sier hun.

Går til jobber

Lønseth fremhever at pengene vil sikre ordninger som gjør at studenter får seg en jobb.

– Det er problem at mange studenter med deltidsjobb har mistet den, og at det er færre tilgjengelige jobber for studenter.

Lønseth mener det er viktig at pengene brukes til nye tiltak – ikke kun til å videreføre tiltak som allerede er igangsatt.

– Jeg vil ikke diktere hva pengene skal brukes til. Studentene i Trondheim er kreative, og jeg er sikker på at de finner gode løsninger, enten det for eksempel er snakk om turvennter eller sosiale grupper på studier.

Kommentarer til denne saken