– Det skjønner jeg ikke. Vi kan ikke ta bort en konkurransesituasjon. Cupen skal være der, forteller Kjetil Rekdal til Nidaros.

Rosenborg spilte treningskamp fredag mot Ranheim, en kamp som endte 2–1 til RBK, etter to scoringer av Marius Broholm.

Kun kort tid før kampstart meldte VG at Norges Fotballforbund vurderer å skrote cupen i 2023.

Forstår ingenting

Den beskjeden hadde ikke Kjetil Rekdal mottatt da Nidaros snakket med Rosenborg-treneren etter kampslutt.

– Jeg skjønner utfordringen med terminlisten, men vi kan ikke bare skrote cupen. Jeg kan ikke skjønne at det er er tema engang. Da må man heller gjøre som denne sesongen, at man spiller over to år, så får man på et eller annet tidspunkt prøvr å komme i vanlig rytme igjen, sier Rekdal.

NFF forteller til VG at å skrote cupen er ett av tre scenarioer, som skal diskuteres på neste styremøte. Dette er de tre alternativene:

  • Å starte neste års cup etter finalen i mai og fullføre med finale samme år.
  • Fortsette med å dele cupen over to kalenderår, slik som i år, og altså avslutte i 2024.
  • Ikke spille cupen i det hele tatt.

– Grunnen til at det vurderes, går på tid til rådighet og tett terminliste. Akkurat nå vil jeg ikke utelukke noe som helst. Det er mange meninger, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund i VG.

– Bare trist

Beskjeden fra NFF har skapt sterke reaksjoner fra flere fotballpersonligheter fredag.

– Det er skandaløst. Det er tradisjon og en del av folkesjela. Det er der den lokale breddeklubben har muligheten til å møte Rosenborg og Lillestrøm, og å få mer penger i kassen. Det betyr utrolig mye, og er jo drømmen til de i bredden, sier en oppgitt Pål André Helland til NRK.

– Å kansellere cupen er bare trist, siden cupen er så viktig for så mange. En ting at den er viktig for oss som har lyst å dra til Ullevaal, men jeg er ganske sikker på at det var kult for Levanger da de holdt oss i 120 minutter. Det er sånne ting dem tar med seg for resten av livet, så cupen er superviktig, forteller RBK-profil Erlend Dahl Reitan til Nidaros.

Kjetil Rekdal forstår ikke hvorfor det i det hele tatt er et tema. Han mener klubbene kan stille med svakere mannskap i cupen, om det betyr at den kan arrangeres.

– Jeg tror alle klubbene vil spille cup. Så får dem som spiller alt spille med et litt reservepreget lag. Det er slik det er. Det gjøres i andre nasjoner, både England, Tyskland, Spania og Frankrike. Man får spille med et reservepreget lag, for cupen må være der, sier Rekdal.